Descoperirea periculoasă a unor bihoreni. Muniție neexplodată din al Doilea Război, chiar în curțile lor

Pompierii militari au desfășurat două misiuni de asanare a muniției neexplodate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial descoperită într-o curte din Bihor.

Munițiile au fost găsite de localnici din Uileacu de Munte și satul  Dumbrava. Primul nivela un teren atunci când a descoperit o muniție, iar cel de-al doilea, din Dumbrava,  făcea niște lucrări de canalizare atunci când a găsit un proiectil de calibru 122 milimetri. Ambii s-au alertat așa că au sunat imediat la 112.

"Primul apel primit prin Sistemul Unic 112, informa dispeceratul ISU Bihor că un localnic din satul Uileacu de Munte, comuna Paleu, descoperise o muniție, în timp ce efectua lucrări de nivelare a unui teren. Pompierii militari pirotehniști au procedat la identificarea și ridicarea proiectilului de calibru 100 milimetri, respectiv la asanarea unei suprafețe de teren de aproximativ 300 metri pătraţi.

Cel de-al doilea apel primit în jurul orei 17.40, solicita intervenţia echipajelor specializate în Dumbrava, comuna Holod, unde apelantul găsise o muniție, în timpul efectuării unor lucrări la rețeaua de canalizare a gospodăriei. Proiectilul de calibru 122 milimetri, care fusese descoperit de proprietar în fundația adăpostului de animale, a fost ridicat de echipajul pirotehnic mobilizat la fața locului.", au menționat pompierii militari într-un comunicat.

Cele două proiectile, provenite din cel de-al Doilea Război Mondial, au fost transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă de către specialiștii pirotehniști ai inspectoratului, urmând a fi distruse la o dată ulterioară.

2. -imagine fara descriere- (bomba_66284200.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel