Descoperire revoluţionară: Un nou virus ajută la tratarea celor mai grave forme de cancer

un nou virus impotriva cancerului
un nou virus impotriva cancerului

Un virus care caută şi tratează cancerul a fost folosit pentru prima dată pe pacienţi, cu rezultate încurajatoare. Medicii canadieni au descoperit că injectând direct în vene virusul JX-594, acesta se răspândeşte în sânge şi atacă tumoarea, fără să afecteze organele sănătoase.

În cazul a şase din opt pacienţi, cărora li s-a administrat o doză mai mare, tumoarea s-a micşorat sau nu a mai crescut. "Studiile nostre sunt îmbucurătoare, mai ales că am obţinut rezultate bune în tumori precum mesothelioma, o formă rară de cancer care se dezvoltă pe ţesutul care protejează organele interne şi care este foarte greu de tratat", a explicat Nick Lemoine de la Centrul de cercetare oncologic de cercetare din Marea Britanie.

Virusul JX-594 este o formă modificată a celui folosit împotriva variolei. Cei 23 de pacienţi pe care a fost testat noul virus aveau forme avansate de cancer, iar organismul lor încetase să mai răspundă formelor actuale de tratament. Bolnavilor li s-a injectat virusul în vene. După administrare, unii dintre ei au prezentat simptone asemănătoare răcelii, însă, tratamentul a fost tolerat foarte bine.

Profesorul Nick Lemoine a declarat că tratamentul promite rezultate foarte bune pentru pacienţii bolnavi de cancer. "Acest nou studiu este important deoarece ne arată că un virus care era înainte folosit pentru tratarea variolei, poate fi modificat şi injectat în vene pentru a descoperi cancerul în organism, chiar dacă celulele canceroase s-au răspândit în corpul pacientului", a completat Nick Lemoine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel