Descoperire pe o plajă din Texas: mesaj din mileniul trecut

Un cuplu a descoperit o sticlă cu mesaj, pe o plajă din Texas.

O sticlă care conţinea un mesaj vechi de 65 de ani a fost găsită pe o plajă din statul american Texas. Administraţia Americană a Oceanelor şi Atmosferei (NOAA) a afirmat că obiectul găsit făcea parte din cele 7.863 de sticle eliberate în ocean ca parte a unui studiu ştiinţific din anii 1960, relatează miercuri UPI.

NOAA a afirmat că Jim şi Candy Duke se plimbau pe plajă pe Insula Padre, în apropiere de casa lor din oraşul Corpus Christi, în momentul când au descoperit sticla. Un bilet portocaliu decolorat se afla în interior cu mesajul 'Sparge Sticla', însă cuplul a ales să scoată cu grijă hârtia fără să spargă recipientul. NOAA a afirmat că sticla a fost una dintre cele 7.863 eliberate în ocean în perioada februarie 1962 - decembrie 1963.

Agenţia a precizat că sticlele conţineau cărţi poştale şi instrucţiuni pentru ca cei care le găseau să le trimită prin poştă cu data şi locaţia exactă unde au fost descoperite în schimbul unei recompense de 50 de cenţi. 'Sticlele au fost eliberate ca parte a unui studiu pentru a determina rolul pe care curenţii oceanului îl jucau în mişcarea creveţilor tineri din zonele de reproducere din larg către zona ţărmului', a spus NOAA. Familia Duke a spus că sticla va avea un loc de onoare printre colecţia lor de 'comori' găsite în timpul plimbărilor de plajă. Nu este clar dacă NOAA le-a dat celor doi recompensa de 50 de cenţi.

Citește și: Escrocheria cu sticla de plastic face ravagii. Cum acționează hoții

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27