Descoperire istorică în Marea Britanie: Rămășițele fosilizate ale unui „dragon de mare”

Foto ilustrativ de Marcus Lange, de la Pexels
Foto ilustrativ de Marcus Lange, de la Pexels

Arheologii din Marea Britanie au făcut o descoperire istorică. 

Au fost găsite cele mai mari rămășițe fosilizate ale unui „dragon de mare” preistoric descoperite vreodată în Marea Britanie, scrie BBC.

Joe Davis, de la Rezervația Naturală Rutland de lângă Leicester, a povestit că „am sunat autoritățile și le-am spus că am găsit un dinozaur”.

El a observat în februarie 2021, în timpul lucrărilor de amenajare a lacului de acumulare din rezervație, ceva neobișnuit în noroi. În cele din urmă, s-a constatat că au fost descoperite rămășițele fosilizate ale ihtiozaur care măsoară zece metri.

„M-am uitat în jos la ceea ce păreau a fi pietre sau creste în noroi și am spus că totuși cred ca este ceva diferit”, a spus Joe Davis pentru sursa citată. „Apoi am văzut ceva care arăta aproape ca un os al maxilarului”.

Ihtiozaurul a fost un prădător de mare cu sânge cald, care putea ajunge până la 25 de metri lungime. Ihtiozaurii au trăit în urmă cu 250 - 90 de milioane de ani. 

Dr. Dean Lomax, paleontolog la Universitatea Manchester, a numit descoperirea „cu adevărat fără precedent”, „una dintre cele mai mari descoperiri din istoria paleontologică britanică”.

„De regulă, ne gândim că ihtiozaurul şi alte reptile marine pot fi descoperite de-a lungul coastei jurasice din Dorset sau Yorkshire, unde mulţi sunt expuşi de eroziune. Aici, în interiorul insulei, este foarte neobişnuit”, a spus el.

VEZI ȘI: Cele mai mari mituri despre dinozauri, demontate de profesorul Alexandru Andrășanu

Profesorul Alexandru Andrășanu a comentat, la DCNewsTV, în cadrul unui interviu despre dinozaurii de pe teritoriul de astăzi al României, o teorie a conspirației. 

Ai auzit vreodată de teoria conform căreia ar exista produse care provin din rămășițele dinozaurilor sau că, mai mult, petrolul provine din aceeași sursă? Există oameni care cred în ea. Sau cel puțin, care credeau. 

Invitat la interviurile DC News, după o discuție de tip istoric și științific, profesorul Alexandru Andrășanu a fost întrebat ce părere are despre teoria cu hainele, produsele din dinozauri sau... petrolul.

El a arătat, cu argumente, că nu se pune problema de așa ceva. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel