Descoperire alarmantă la Bacău. Bombe în stare de funcţionare!

Peste o sută de bombe de aruncător în stare de funcţionare au fost descoperite de căutătorii de metale, în apropierea unui han din judeţul Bacău, elementele de muniţie fiind ridicate de pirotehnicieni pentru a fi distruse controlat într-un poligon.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, cele 109 bombe de aruncător, de calibru 82 de milimetri, au fost scoase de către pirotehnicieni din albia unui râu din localitatea Ferăstrău, pe parcursul a două zile.

Astfel, mai mulţi căutători de vestigii istorice au sunat la 112 şi au anunţat că au găsit, cu ajutorul unor detectoare de metale, bombe în stare de funcţionare. Pirotehnicienii au ridicat, în prima zi, 75 de bombe de aruncător, iar a doua zi alte 34, scrie Mediafax.ro.

"Pe lângă aceste elemente de muniţie, toate cu focos, deci în stare de funcţionare, au mai fost descoperite, opt cartuşe de infanterie de calibru 7,92 mm, un corp de proiectil exploziv şi un focos. Toate bombele şi cartuşele provin din timpul conflictelor militare de la începutul secolului trecut, iar acolo unde au fost găsite a existat un depozit de muniţie", a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel