EXCLUSIV  Descoperiți cu Andreea Sava, culisele noii emisiuni. "Interviu cu omul care are curaj să zguduie sistemul din interior"

Din 27 mai, de la ora 23:00, Antena 3 vine cu o nouă emisiune - "DESCOPERIȚI, cu Andreea Sava". Jurnalista ne va ajuta să vedem dincolo de evenimente, va arăta abuzurile și hibele sistemului, iar lucrurile nu se opresc aici. Andreea Sava a acordat un interviu pentru DC News în care a vorbit despre noul ei proiect.

Jurnalista a început, în presă, acum 11 ani, ca reporter de investigații, a documentat, la Antena 3, ca producător de conținut, mii de emisiuni și va continua, în timpul săptămânii, să se ocupe de actualitate ca producător de conținut pentru "100 de minute".

DC News: Cum a pornit "DESCOPERIȚI?"

Andreea Sava: Este un proiect pe care mi l-am dorit mult. Sunt jurnalist de 11 ani, am început ca reporter de investigații, dar am crescut în Antena 3, ca reporter, redactor, editor, producător etc. Deși mi-a plăcut mult să coordonez emisii editorial și ca producător, mereu am simțit că am ceva de spus. M-am exprimat și mi-am prezentat documentările și subiectele în emisiunile pe care le-am făcut ca editor/producător. În mod natural, probabil, a venit nevoia de a transmite mai mult, de a avea un spațiu în care să pot intra mai în profunzimea lucrurilor care se întâmplă în jurul nostru, a modului în care funcționează sistemul. Le-am cerut o șansă celor care conduc Antena 3, am primit-o și le mulțumesc pentru încredere. Acum mai rămâne să le arăt că n-au greșit pariînd pe mine și să câștig și încrederea telespectatorilor.

DC News: "DESCOPERIȚI", un nume interesant și actual. De ce emisiunea se numește așa?

Andreea Sava: Aaa, îmi place mult partea asta. "DESCOPERIȚI" este, pe de o parte, un îndemn. Către telespectatori să stea alături de mine, să le arăt o altă față a evenimentelor importante care au făcut agenda presei, interesele ascunse și cine le are. "DESCOPERIȚI" este și antonimul lui "acoperiți". Împreuna cu sursele și invitații mei, îmi propun să-i descoperim pe toți acoperiții. Mă rog, pe cât mai mulți.

DC News: Cum va fi emisiunea mai exact?

Andreea Sava: Va fi o emisiune dinamică. Va avea interviuri în exclusivitate, dar și materiale gen documentar și analize prezentate de mine, cu scheme, documente etc, disecate apoi cu oameni care cunosc sistemul din interior și care pot susține informațiile pe care le aduc eu. În funcție de cum va cere subiectul. Ideea este să înțelegem cum funcționează sistemul, să-i arătam hibele, să spunem cine încearcă sa ne manipuleze și în ce fel. Dacă ceva nu funcționează sau cineva dintre cei aleși sau plătiți de noi ca să ne reprezinte interesele face un abuz sau încearcă să obțină prea multă putere, să devoalăm și să nu-i lăsam. Și voi folosi toate metodele jurnalistice pentru asta.

DC News: Pe scurt, multă muncă și pregătire pentru o emisiune săptămânală, plus că vei continua și la "100 de minute". Ce faci cu blogul?

Andreea Sava: Ce am făcut și până acum! Voi continua să postez zilnic. www.andreeasava.ro merge mai departe. Și mă voi antrena în continuare. Unele lucruri nu se schimbă niciodată.

DC News: Cine a fost prima persoană care a aflat că vei avea emisiunea "DESCOPERIȚI"? Pe cine ai sunat?

Andreea Sava: Prima persoană care a aflat a fost mama, desigur. Am primit multe încurajări și mulți oameni s-au oferit să mă ajute. Și contează enorm fiindcă am emoții uriașe. Cei care mă cunosc bine știu că nu fac asta fiindcă vreau sa ma văd la tv, ci îmi doresc să mut ceva în direcția bună. Să fac ceva care să conteze. Îmi doresc mult să fie o emisiune relevantă.

[citeste si]

DC News: Este vreo persoană anume (din orice domeniu) pe care abia aștepți să o interviezi în emisiunea ta?

Andreea Sava: Pe cel care are informațiile, conștiința și curajul necesar să zguduie sistemul din interior și să ne spună de ce nu funcționează lucrurile în țara asta de atât de mulți ani. Nu-l cunosc încă dar, dacă exista, vreau să-l găsesc. Știu că mulți vor spune că sunt naivă, dar eu voi continua să-l caut. Când îmi voi pierde speranța că lucrurile se pot îndrepta, mă voi lăsa de presă și mă voi ține doar de blog, cu antrenamentele și dietele mele.

----

Andreea Sava face parte din echipa INTACT din 2009, a fost pe rând redactor și reporter, inițial la Observatorul de Weekend, iar apoi redactor al emisiunii "Q&A" realizată de Alessandra Stoicescu, iar din octombrie 2011, când s-a lansat "100 de minute", a preluat și rolurile de redactor și co-prezentator în cadrul acestei emisiuni, în prezent fiind producător de conținut la "100 de minute, cu Alessandra Stoicescu" și realizatoarea celei mai recente producțiii Antena 3, "DESCOPERIȚI".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel