Descinderi la un cabinet veterinar din Bistrița

Foto ilustrativ de Mikhail Nilov, de la Pexels
Foto ilustrativ de Mikhail Nilov, de la Pexels

A fost efectuată o percheziție la sediul unui cabinet veterinar din municipiul Bistrița.

"Ieri, 19 octombrie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița Năsăud, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, au efectuat  o percheziție, într-un dosar penal privind încălcări ale Legii nr. 205/2004, privind protecția animalelor.

Percheziția a fost desfășurată la sediul unui cabinet veterinar din municipiul Bistrița, cu privire la care există indicii că ar fi fost efectuate intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților.

În urma activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente și înscrisuri cu valoare probatorie, precum și 1.637 de lei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal privind încălcări ale Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor (infracțiune prevăzută de art.  25, alin. (1), lit. f) Legea 205/2004R), totodată, fiind aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 20.000 de lei.

Cercetările sunt continuate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri legale, prin unitatea de parchet competentă.

La activități, au participat și polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic.

Acțiunea a beneficiat și de sprijinul medicilor veterinari din cadrul D.S.V.S.A Bistrița-Năsăud.", a transmis IGPR într-un comunicat. 

Tot ieri, au fost descinderi și în localitatea Parva. O armă deținută ilegal a fost găsită în pădure  

"La data de 19 octombrie, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Bistrița-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au efectuat două percheziții domiciliare și au ridicat o armă de vânătoare, care ar fi fost deținută ilegal de un bărbat.

În continuarea cercetărilor efectuate, în luna iunie 2021, într-un dosar penal aflat în instrumentarea polițiștilor Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Bistrița-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, ieri, 19 octombrie, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară.

Perchezițiile au fost desfășurate în localitatea Parva, la locuințele a doi bărbați, de 55, respectiv 36 de ani, ambii din localitate și au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor 2 telefoane mobile, precum și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie.

În continuarea activităților desfășurate, bărbatul de 55 de ani i-a condus pe polițiști într-o pădure, din munții Rodnei, unde a fost descoperită și ridicată o armă letală, de vânătoare, ascunsă în trunchiul unui arbore. Arma în cauză era deținută ilegal de bărbat.

Totodată, au fost puse în aplicare două mandate de aducere, cei doi bărbați fiind conduși la audieri.

Față de bărbatul de 55 de ani, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale și pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor Postului de Poliție Parva.", arată un alt comunicat al IGPR, transmis miercuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel