Descinderi la două televiziuni. Mesaj de la vârful UE

Poliția turcă a descins la două posturi de televiziune apropiate de Opoziție. Uniunea Europeană este "îngrijorată" și îndeamnă la "respectarea libertății de exprmare", cu patru zile înainte de alegeri. 

Poliția turcă a descins, miercuri, la birourile conducerii posturilor de televiziune Bugun TV și Kanalturk de la Istanbul. Proprietarul lor, holdingul Koza-Ipek, face obiectul unei controversate puneri sub tutelă, dictată, potrivit autorităților, de "propaganda" pe care aceste posturi o fac în favoarea imamului Fethullah Gulen, opozant declarat al președintelui Recep Tayyip Erdogan.

"UE este preocupată de ceea ce am auzit ieri și astăzi", a reacționat Catherine Ray, purtătorul de cuvânt pentru afaceri externe al UE, în timpul unei conferințe de presă la Bruxelles. A adăugat: "Situația ce vizează holdingul Koza-Ipek este îngrijorătoare și vom continua să o urmărim îndeaproape", potrivit Agerpres

"La fel ca orice țară care își negociază aderarea (la UE), Turcia trebuie să se asigure că respectă drepturile omului, inclusiv libertatea de exprimare, conform Convenției europene pentru drepturile omului", a subliniat purtătoarea de cuvânt a diplomației europene. A insistat: "Vom continua să ridicăm problema privind libertatea de exprimare (în discuțiile) cu autoritățile turce". 

Alegeri legislative anticipate urmează să se desfășoare duminică în Turcia, într-un climat tensionat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel