Descinderi în județul Ilfov. Peste 140 de forțe de ordine participă la o RAZIE de amploare. Ce caută oamenii legii

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

O acțiune de amploare a oamenilor legii se desfășoară în această dimineață într-o localitate din județul Ilfov. 

În această dimineață, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, prin structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, invesigare a criminalității economice, acțiuni speciale, criminaliști și jandarmi, împreună cu comisarii Gărzii Naționale de Mediu acționează în satul Sintești, comuna Vidra, din județul Ilfov, pentru combaterea infracțiunilor ce aduc atingere mediului înconjurător, combaterea evaziunii fiscale, precum și alte fapte antisociale.

Ce caută oamenii legii 

Astfel, peste 140 de forțe de ordine participă la activitățile care vizează, în principal, localizarea focarelor, unde, prin arderi ilegale a unor deșeuri în vederea valorificării materialelor reciclabile, se contaminează mediul înconjurător cu diferite materiale nocive, care interferează cu sănătatea oamenilor, calitatea vieții sau funcțiile naturale ale ecosistemelor.

În concret, se acționează pentru depistarea persoanelor care ard în mod neautorizat diferite deșeuri, afectând calitatea aerului din zona respectivă, concomitent cu riscul ridicat de propagare a focului și extinderea acestuia către gospodăriile din proximitatea locului, unde sunt organizate vatrele de foc, efectuându-se totodată, controalele la domiciliile persoanelor identificate, dar și în exteriorul acestora, pentru delimitarea exactă a locului faptei.

De asemenea, efectivele angrenate în acțiune vor efectua verificări cu privire la depistarea persoanelor urmărite la nivel local, național, sau internațional, respectiv cele care se sustrag urmării penale și față de care au fost emise MAP, MEPI ȘI MEA de către instanțele judecătorești.

Totodată, polițiștii ilfoveni împreună cu jandarmi efectuază activități specifice în exteriorul zonelor în care persoanele comit fapte ilicite.

Și polițiștii rutieri fac verificări 

În același context, polițiștii rutieri vor lua măsurile necesare pentru verificarea persoanelor și a vehiculelor, fiind instituite filtre pe drumurile publice, din interiorul zonelor dar și adiacente acestora.

Polițiștii de investigare a criminalității economice verifică legalitatea înființării și funcționarii societățiilor comerciale, a activităților desfășurate de persoane fizice și de agenții economici, care desfășoară activități de comerț privind reciclarea deșeurilor, precum și realitatea și legalitatea derulării acestor operațiuni comerciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel