Descinderi în Giurgiu și București, la profanatori de morminte / Video

Cinci percheziții au loc, marți dimineață, în Giurgiu și București, la persoane bănuite de profanare de morminte și furt. 

"În această dimineață, polițiștii din cadrul inspectoratelor de poliție județene Teleorman și Giurgiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Videle, desfășoară 5 percheziții, în județul Giurgiu și în municipiul București. 5 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

Din cercetări a reieșit că 5 persoane ar fi săvârșit infracțiuni de profanare de morminte și furt, în județul Teleorman.

În activități, sunt angrenați polițiștii de investigații criminale, de ordine și siguranță publică și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Teleorman și Giurgiu.", anunță IGPR într-un comunicat de presă. 

Tot astăzi, în Argeș, au loc percheziții la persoane bănuite de obținerea unor împrumuturi prin utilizarea unor documente false

Tot în această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, efectuează 5 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de obținerea unor împrumuturi prin utilizarea unor documente false. Prejudiciul estimat, până în prezent, este de aproape 500.000 de lei.", arată un alt comunicat al IGPR.

"La data de 25 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, efectuează cinci percheziții domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și uz de fals.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie – noiembrie 2021, trei persoane, cu vârste cuprinse între 34 și 55 de ani, cu complicitatea altor două persoane, de 45 și 54 de ani, ar fi întocmit, în fals, și folosit 46 de adeverințe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranți, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariați, obținând, astfel, 24 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc.

Prejudiciul este stabilit la suma de 480.000 de lei. 18 persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. Activitățile se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, și al specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș.", se mai arată în comunicat. 

VEZI ȘI: Percheziții în Neamț și Iași. Contracte de muncă false și subvenții nelegale / Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel