DESCINDERI în Galați. Trei bărbați au fost reținuți pentru trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor

Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay
Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay

Trei bărbați din Galați au fost reținuți pentru trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor, după nouă percheziții domiciliare. 

"Ieri, 3 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au efectuat 9 percheziții domiciliare, la locațiile folosite de 3 bărbați, bănuiți de trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor. Bărbații au fost reținuți, pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 - 2021, prin inducere în eroare, aceștia ar fi recrutat mai multe tinere, în scopul exploatării sexuale. Aceștia le-ar fi asigurat victimelor transportul, cazarea și transferul în diferite locații, pe teritoriul României și al unor state europene, unde, prin constrângere fizică și psihică, le-ar fi determinat să practice prostituția, însușindu-și sumele de bani obținute de acestea.

De asemenea, s-a stabilit că cei trei ar fi determinat persoane apropiate să achiziționeze, să dețină și să înmatriculeze, în nume propriu, cu sume de bani provenite din practicarea prostituției, mai multe autoturisme.

În urma  perchezițiilor, au  fost ridicate  5 autoturisme, 12  telefoane  mobile, 5.500 de euro, precum și înscrisuri cu valoare probatorie. 

Bărbații au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Galați și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.", a transmis IGPR într-un comunicat de presă. 

VEZI ȘI: Metoda "loverboy". Tinere racolate şi exploatate, ani la rând, în Marea Britanie şi România

Mai multe tinere ar fi fost racolate prin metoda "loverboy" şi, apoi, exploatate în Marea Britanie, dar şi în România. 

Pe 11 octombrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Bacău, au desfăşurat 4 percheziţii, în judeţul Bacău, la 2 bărbaţi bănuiţi de trafic de persoane în formă continuată, proxenetism şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 - 2021, doi bărbaţi, de 32 şi 38 de ani, ar fi racolat, prin metoda ”loverboy”, prin inducere în eroare şi prin ameninţări cu acte de violenţă, mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat să practice prostituţia în Italia, Regatul Unit al Marii Britanii, Irlanda de Nord şi România.

Totodată, în luna septembrie a.c., bărbatul de 32 de ani ar fi recrutat, prin inducere în eroare, o tânără, de 18 ani, pe care, sub promisiunea oferirii unui loc de muncă în Marea Britanie, ar fi transportat-o în această ţară, unde ar fi introdus-o într-o reţea de practicare a prostituţiei, prin ameninţări cu acte de violenţă. (Mai multe detalii, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel