Descinderi în Craiova. Droguri comandate pe Internet, primite prin poștă și puse la vânzare

Foto ilustrativ. Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay

Au fost descinderi în Craiova, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc şi trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc, anunță vineri Inspectoratul General al Poliției Române. 

La data de 21 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Craiova, au efectuat 2 percheziții domiciliare, la 3 persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc şi trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc, informează vineri Inspectoratul General al Poliției Române. 

Au fost descoperite droguri tip timbre şi alte tipuri de droguri de risc şi mare risc, precum şi dispozitive de mărunţire a drogurilor.

'Din cercetări a reieşit faptul că 2 dintre cele 3 persoane bănuite ar fi comandat drogurile printr-o reţea de internet şi le-ar fi primit prin poştă, iar, ulterior, le-ar fi consumat sau le-ar fi pus în vânzare către diverse persoane.', precizează IGPR. 

Două persoane au fost arestate preventiv

În urma percheziţiilor, 3 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - S.T. Craiova, în vederea audierii şi continuării cercetărilor în cauză.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 2 persoane, un tânăr, de 23 şi un altul, de 26 de ani, cetăţeni moldoveni, cu rezidenţă în Craiova. Ulterior, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele celor 2 tineri.

În cauză, cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc. Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, încheie comunicatul IGPR.

13 percheziții au fost efectuate ieri, într-un alt dosar, în Maramureș și Satu Mare 

'Ieri, 22 iulie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Maramureș, au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județele Maramureș și Satu Mare și au pus în executare două ordonanțe de percheziție auto.

În cadrul acțiunii, au fost vizate mai multe persoane bănuite că ar fi fost implicate într-o rețea de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 142 de pliculețe cu substanță albă, pulverulentă și substanță vegetală, de culoare verde, susceptibile de a avea un efect psihoactiv, 1.835 de pliculețe din material plastic transparent, prevăzute cu ziplock și 52.556 de lei.

De asemenea, polițiștii au ridicat trei grindere, șase telefoane mobile, nouă cartele SIM, un laptop, o pipă și mai multe recipiente, o pungă din material plastic, neagră, care conținea cinci perechi de mănuși, 13 sticluțe și 15 pungi din hârtie (o pungă din hârtie care conținea o substanță vegetală de culoare verde) și alte obiecte și înscrisuri care ar avea legătură în cauză.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- B.T. Maramureș, sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea un efect psihoactiv.

Față de cinci persoane bănuite, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.', arată un alt comunicat transmis vineri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel