EXCLUSIV  Descindere la o adresă greșită după ce au păzit o săptămână casa lui Emi Pian. Ce spune Poliția. Dezinformare într-un răspuns oficial?

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

După ce au păzit o săptămână casa lui Emi Pian, polițiștii au descins într-o altă locuință, în momentul perchezițiilor. 

Miercuri dimineață, 12 august, polițiștii care trebuiau să descindă acasă la Emi Pian au pătruns inițial într-o altă casă. DCNews a avut această informație încă de miercuri dimineață, însă aveam nevoie de o confirmare. Știam că, în momentul în care au ajuns polițiștii să facă perchezițiile, au bătut la o altă poartă de pe aceeași stradă cu Emi Pian. În respectiva casă locuiesc doi oameni în vârstă, sot și soție, care, în momentul descinderilor, nu erau la domiciliu. Fiul bătrânilor activează în Serviciul de Acțiuni Speciale. Din informațiile noastre, pătrunderea în domiciliu s-a făcut în forță și au fost provocate distrugeri. Se pare că există o confuzie cu privire la numărul casei. 

În acest context, am trimis solicitări către toate instituțiile ce ar fi putut fi implicate în respectiva percheziție, la momentul solicitării nefiind mai multe informații despre cauza dosarului.  

Astăzi am aflat că se fac verificări cu privire la această eroare, care a existat, contrar informațiilor pe care le-am primit, cu o zi în urmă, într-un răspuns oficial. 

De la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, am primit că la adresa indicată (n.r. strada pe care se află casa lui Emi Pian) ”nu a fost efectuată nicio percheziție domiciliară”. 

”Toate activitățile desfășurate în cadrul dosarului penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri au fost efectuate cu privire la persoanele care fac obiectul cercetărilor în cauzăPerchezițiile (percheziţia domiciliară este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie) au fost efectuate la domiciliile persoanelor cercetate.” a fost răspunsul Direcției Generale de Poliție. 

Celelalte instituții implicate încă nu au oferit un răspuns. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel