Deschiderea şcolilor, uşoară doar pe hârtie. Medicul Radu Ţincu, pesimist: Nu vor putea fi aplicate măsurile

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Radu Ţincu avertizează că multe dintre măsurile scrise de autorități nu vor putea fi aplicate la deschiderea școlilor.

Radu Ţincu, medic primar la Spitalul de Urgență Floreasca, avertizează că deschiderea școlilor din septembrie ar putea fi periculoasă. Unii copiii ar putea refuza să respecte măsurile sanitare impuse de autorități.

"Măsurile nu vor putea fi aplicate așa cum sunt scrise pe hârtie pentru că vorbim despre realitatea de la fața locului, discutăm de o infrastructură școlară, discutăm despre un deficit de personal care lucrează în aceste școli. Totodată discutăm despre niște copii. Unii înțeleg mai bine, alții nu înțeleg faptul că aceste măsuri sanitare trebuie respectate. În plus, nu vor fi suficienți educatori și profesori care să îi poată supraveghea", a declarat Radu Ţincu în direct la RealitateaPlus.

Medicii din şcoli, prea puţini

Medicul a atras atenția și asupra faptului că în puține școli din țară există personal medical.

"Mai este un aspect important care va îngreuna extrem de mult  deschiderea școlilor și va deveni riscant. Vorbim despre lipsa rețelei medicale școlare. Așa cum ne-am trezit în această criză medicală că nu avem terapii intensive, că DSP-urile nu funcționează așa cum ar trebui, cel mai probabil că din septembrie ne vom da seama că nu avem o rețea medicală școlară așa cum ar trebui să fie.  Triajul medical al copiilor la intrarea în școală trebuie făcut de personalul medical, nu de părinți care ar putea declara sau nu simptomele care pot fi sugestive pentru coronavirus. Cred ca va fi extrem de riscant și cred că va fi un impact epidimiologic", a spus Radu Ţincu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel