Deschiderea noului an şcolar 2016. Carmen Iohannis: Îmi doresc să ne întoarcem la literatură

Deschiderea noului an şcolar 2016. Soţia preşedintelui ţării, Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză la Colegiul Naţional 'Gheorghe Lazăr' din Sibiu, speră ca schimbările din noul an şcolar să fie bune, menţionând că cel mai mult îşi doreşte ''întoarcerea la literatură''.

'Îmi doresc să ne fie bine, să avem rezultate foarte bune şi să ne simţim bine împreună', a spus luni Carmen Iohannis la deschiderea noului an de învăţământ. Întrebată ce părere are despre schimbările din noul an şcolar, soţia preşedintelui a răspuns: 'Sper că vor fi bune. O să vedem. Practica o să ne spună mai multe.' Referitor la manualele de limba engleză de liceu, Carmen Iohannis a spus că nu se poate pronunţa deocamdată. 'Deocamdată nu pot să mă pronunţ. Nu le-am văzut. Ce am avut până acum a fost OK. Se poate şi mai bine, sper să ne întoarcem la literatură cândva. Mi-aş dori foarte mult să trecem înapoi la literatură şi la limba engleză', a afirmat soţia şefului statului.

Deschiderea noului an şcolar 2016. Profesoară şi dirigintă la clasa a XI-a, ea şi-a propus să rămână alături de elevii săi, şi anul viitor.

Deschiderea noului an şcolar 2016. Profesoara Iohannis predă cu jumătate de normă şi în anul şcolar 2016-2017, ceea ce înseamnă că va merge la serviciu două zile pe săptămână, marţea şi miercurea. Carmen Iohannis speră ca nici elevii să nu se plictisească de profesori, şi nici profesorii de ei, în noul an şcolar.

'A început şcoala. E un moment de bucurie şi plin de emoţii. Ne dorim un an bun, cu rezultate bune, să ne simţim bine împreună, să nu ne plictisim unii de alţii, nici elevii de noi, nici noi de elevi. Şi sper că va fi foarte bine. Sigur o să avem şi momente de tristeţe, dar sper ca momentele de bucurie să predomine şi să ne realizăm ce pe propunem', a mai spus Carmen Iohannis.

Deschiderea noului an şcolar 2016. Întrebată de ce crede că urmează să trăiască alături de elevii ei şi momente de tristeţe, ea a explicat: 'Pentru că nu întotdeauna ceea ce îţi doreşti se întâmplă şi sunt şi eşecuri în şcoală, nu poţi să ai întotdeauna zece şi să câştigi toate concursurile şi atunci trebuie să ştii să te remontezi şi să încerci din nou. Important este să participi şi să nu te laşi.'

În prima zi de şcoală aceasta şi-a sfătuit elevii să se bucure de noul an şcolar pentru că viaţa de liceu e cea mai frumoasă perioadă.

Soţia preşedintelui ţării a spus că are foarte multe amintiri frumoase din perioada liceului şi că i-au rămas doar cele plăcute în minte.

Carmen Iohannis i-a sărutat pe elevii ei şi le-a spus în limba engleză că este bucuroasă să-i revadă, după care şi-a făcut şi o fotografie cu aceştia în curtea liceului, înainte de a intra în sala de clasă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel