Descentralizare. Dragnea, reproș pentru Iohannis: Am vrut să se știe

Vicepremierul Liviu Dragnea spune că a trimis Strategie de descentralizare la Cotroceni în urmă cu aproape trei săptămâni, dar încă nu a primit niciun răspuns.

"Am încercat, s-a aprobat atunci legea descentralizării prin angajarea răspunderii Guvernului, dar legea a fost omorâtă la Curte. O să începem din nou procesul. L-am întrebat pe președintele Iohannis, la singura întâlnire la care am fost la Cotroceni după ce a fost ales președinte, dacă mai susține ideea de descentralizare în România fiindcă întâmplător în 2013 — 2014 am lucrat împreună la acest proces în cadrul USL. Mi-a zis că da. Acum trei săptămâni am trimis Strategia de descentralizare la comisiile de specialitate din Parlament și la Cotroceni, dar până acum nu am primit niciun răspuns. Asta nu înseamnă că nu mergem mai departe", a spus Dragnea, potrivit Agerpres.

El a mai spus că "asta nu înseamnă că nu merge mai departe, dar că a vrut să dea această informaţie, public, pentru ca să se ştie".

Primar PSD, discurs fulminant în fața liderilor partidului: "E un sistem de teroare"

Președintele executiv al PSD a deplâns rezistența din București împotriva descentralizării.

"Există o mare rezistență în București împotriva descentralizării. Nu vor să cedeze puterea de aici. Nu vor să lase puterea să vină la comunitățile locale. Nu vor, pur și simplu. Este o boală, boala puterii probabil. Este ceva inimaginabil. Și nu mă refer numai la decidenții politici, ci și la funcționari. Este foarte greu să găsești un funcționar (...) pe care să îl faci să înțeleagă că este normal să descentralizăm decizia, așa cum este în toate țările civilizate. Ei zic: 'nu putem să dăm decizia și finanțarea la autoritățile locale. Trebuie să rămână la noi, să decidem noi'. (...) Cum să știe un funcționar din București mai bine de ce are nevoie Clujul, Sălajul sau Maramureșul? (...) Nu vor să lase decizia să se apropie de cetățeni", a declarat, vineri, Liviu Dragnea, la lucrările atelierului 'Dezvoltare regională și reformă administrativă' al PSD, organizat la Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel