Descentralizare cu pumnul. Un primar UDMR l-a bătut pe șeful de post

138501893223782852237_Siko-Imre-primar-Belin
138501893223782852237_Siko-Imre-primar-Belin

În fața postului din comuna Belin, județul Covasna, s-a iscat, miercuri seară, o adevărată bătaie. Șeful de post nu a avut cum să intervină pentru că tocmai el era cel bătut. Agresor ar fi fost chiar primarul UDMR Siko Imre, care i-a avut întăriri pe fratele său și alte două rude. Nici ajutorul șefului de post nu a intervenit pentru că și el a fost bătut. Edilul, care era sub influența băuturilor alcoolice, s-a potolit abia când a primit un jet de spray lacrimogen. 

În proiectul de descentralizare, propus inițial de vicepremierul Liviu Dragnea, se prevedea, printre altele, ca poliţiştii locali să fie în subordinea primarilor. Probabil asta ar fi vrut şi primarul UDMR din comuna Belin, judeţul Covasna, Siko Imre, care s-a supărat rău, aseară, că poliţiştii nu ascultă de ordinele sale.

Colegi de-ai poliţiştilor au declarat că împotriva primarului Siko Imre au fost depuse, în ultima vreme, mai multe plângeri penale de către cetăţeni din comuna Belin, scrie EvZ, potrivit pefață.ro.

Supărarea primarului: De ce patrulau poliștii la ora 18:30 

Potrivit IPJ Covasna,  în jurul orei 18:30, autospeciala poliţiştilor a fost blocată în trafic de maşina în care se afla primarul, pe Drumul Comunal 37. Primarul s-a dat jos din maşină şi le-a cerut explicaţii polițiștilor cu privire la motivul prezenţei lor la acea oră pe raza comunei, "adresându-le cuvinte jignitoare şi agresându-i fizic". Ca să evite escaladarea conflictului, cei doi poliţişti au plecat şi s-au refugiat în Postul de Poliţie. La scurt timp după acest incident, în jurul orei 19.00, acelaşi autoturism a oprit în faţa sediului Postului de Poliție, din acesta coborând patru persoane, respectiv primarul, fratele lui şi alte două rude ale acestora, un bărbat și o femeie.

Primarul îndepărtat cu spray lacrimogen

Circul a culminat cu o bătaie aplanată cu greu de oamenii legii. Cei doi poliţişti au fost loviți cu pumnii în zona feţei, iar primarul şi-a scos cravata de la gât şi a încercat să îl stranguleze pe şeful de post.

"Poliţiştul l-a somat pe bărbat să înceteze acţiunea violentă şi, întrucât acesta nu s-a conformat, a folosit spray-ul iritant-lacrimogen”, se arată în comunicatul Poliţiei Covasna. La faţa locului s-a deplasat, după solicitarea sprijinului, o echipă operativă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Covasna şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Primarul și ajutoarele sunt cercetați penal pentru ultraj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel