Desant al parlamentarilor ruși în Crimeea. Printre ei, un colos din box

valuev
valuev

Mai mulți parlamentari celebri din Rusia a ajuns, joi, în orașul ucrainean Sevastopol, din regiunea Crimeea, unde tensiunile au crescut pe fondul unor conflicte violente care s-au soldat cu doi morți.

[caption id="attachment_432815" align="alignleft" width="310"] Nikolai Valuev[/caption]

Campionul la box Nikolai Valuev, fosta patinatoare Irina Rodnina și prima femeie care a ajuns în spațiu, Valentina Tereșkova, au fost fotografiați în piața centrală din Sevastopol, punctul fierbinte al protestelor, locul unde 20.000 de oameni au manifestat duminică pro-Rusia, scrie Ria Novosti.

"Am mers în Sevastopol pentru a-i susține pe rezidenții Crimeei. Prieteni, Rușia este cu voi", a scris colosul Valuev pe Twitter.

Un alt membru al parlamentului rus, deputatul rus Anatoly Lokot, ar fi ajuns și el în Sevastopol, joi. Lokot a postat pe Twitter o fotografie în care apare împreună cu liderul rusofon al orașului, Alexei Chaly, pe care susținătorii săi se străduiesc să-l impună drept primar, în ciuda cetățeniei sale rusești.

Bărbați înarmați au ocupat, joi, clădirile Parlamentului și Guvernului din Crimeea. Ciocnirile violente de miercuri din Simferopol (Crimeea) dintre tătari și manifestanții pro-Ucraina s-au soldat cu două decese și 35 de răniți, potrivit ministerului Sănătății din regiune.

Peninsula Crimeea are 2,5 milioane de locuitori, dintre care doar 24% sunt ucraineni. Aproximativ 58% sunt ruși, iar 12% tătari. Orientările locuitorilor din peninsulă sunt la antipod de cele ale manifestanților pro-europeni care au luptat în Piața Independenței pentru îndepărtarea președintelui Ianukovici și apropierea de UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel