Der Spiegel: John Kerry, interceptat de serviciile secrete din Israel

Publicația germană Der Spiegel, citând surse din serviciile secrete, relatează că Israelul a ascultat convorbirile telefonice ale secretarului de stat american John Kerry în timpul negocierilor eșuate cu palestinienii de anul trecut, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, în aprilie 2013, conversațiile liderului diplomației americane, John Kerry, din timpul negocierilor, care au fost interceptate de serviciile secrete israeliene și ale altei țări, cel puțin, au fost cele pentru care Secretarul de stat american a folosit telefoane normale, ușor de interceptat.

Sursele Der Spiegel susțin că Israelul 'a folosit informațiile obținute astfel în cursul negocierilor'.

Citește și John Kerry, surprins de un microfon deschis: Israelul, precis pe naiba!

Potrivit publicației germane, nici secretariatul de stat american și nici guvernul Israelului nu au dorit să comenteze informația.

Deși John Kerry, care și-a stabilit una dintre prioritățile mandatului său o rezolvare prin negocieri a situației din Orientul Mijlociu, reușise, în iulie 2013, să îi aducă la masa negocierilor pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și pe președintele palestinian Mahmud Abbas, în aprilie 2014, Israelul a anunțat brusc instalarea a 700 de noi colonii și a refuzat să elibereze, așa cum era prevăzut, o ultimă serie de prizonieri palestinieni.

Reacția președintelui palestinian nu s-a lăsat așteptată, Abbas cerând ca Palestina să devină membru a anumitor convenții ONU, ceea ce a dus la eșuarea negocierilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel