Der Spiegel: De Ce sancțiunile UE pentru Rusia sunt o cacealma

Săptămânalul german Der Spiegel avertizează că Uniunea Europeană nu va lua măsuri dure împotriva Rusiei. 

Revista germană scrie că există posibilitata să fie impus nivelul trei al sancțiunilor, adică ample sancțiuni economice, care sunt menite să-l facă pe Putin să dea înapoi în dorințele sale expansioniste. Acest nivel de sancțiuni este cea mai puternică armă, în condițiile în care europenii au exclus utilizarea mijloacelor militare. Acest nivel al sancțiunilor economice va fi impus Rusiei doar dacă toți membri UE sunt de acord. Adică trebuie unanimitate. La primul și al doilea nivel, acest principiu al unanimității a funcționat, însă și măsurile au fost mai mult simbolice, care au afectat doar pe apropiații președintelui rus Vladimir Putin și nu impuneau nicio povară reală pentru UE. Der Spiegel scrie că la nivelul al treilea lucrurile stau diferit, pentru că presupune luarea de sancțiuni cu un efect puternic asupra Rusiei, iar cea mai mare armă a Europei ar fi, în realitate, o cacealma, citează economica.net

VEZI și: Sancțiuni împotriva Rusiei. SUA și Europa nu cad la pace

De exemplu, francezii şi germanii nu vor sancţiuni, însă le vor susţine dacă Putin continuă să destabilizeze Ucraina. În schimb, ţări precum Marea Britanie şi Cipru sunt ferm împotriva sancţiunilor, pentru că vor avea un efect şi asupra propriilor sectoare financiare. 

Sancţiunile economice ar fi costisitoare și pentru UE. Potrivit unui raport confidențial al CE, Germania ar trebui să ia în calcul o pierdere de 0,9 % a creşterii economice în acest an şi de 0,3% anul viitor, iar situația pare mai sumbră pentru alte țări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel