Deputatul USR, Alin Prutean,  trece în tabăra lui Dacian Cioloș

Alin Prutean
Alin Prutean

Deputatul de Sălaj, Alin Prutean a părăsit USR și s-a alăturat formațiunii REPER, anunță, marți, reprezentanții noului partid înființat de Dacian Cioloș.

„Vom merge înainte, aproape de oameni, vom munci împreună și pentru aceștia, așezat, pentru că oamenii sunt cei care dau tonul vremurilor. Fiecare dintre noi are un cuvânt de spus despre cum construim un prezent în care să fim în siguranță, despre cum pregătim un viitor orientat spre încredere, bunăstare și respect. Învățăm din greșeli, ni le asumăm și mergem înainte.", a afirmat Alin Prunean.

El este al treilea parlamentar român care s-a alăturat REPER.

Cei cinci membri fondatori ai formațiunii sunt europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache și Dacian Cioloș. Potrivit actului constitutiv al REPER, conducerea interimară a formațiunii politice va fi asigurată, până la primul congres, în copreședinție, de Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru.

Cei cinci eurodeputați au renunțat la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvați România, potrivit Mediafax.

Cătălin Teniţă, candidat la preşedinţia USR-PLUS

Parlamentarul USR Cătălin Teniţă îşi anunţă candidatura la preşedintele USR-PLUS. Acesta trage un semnal de alarmă privind viitorul partidului, dar critică şi actuala conducere. 

"Când scriu aceste rânduri, USR-PLUS se află în fața unui crize existențiale, mai grave decât oricând:

Reîntors la scorul în sondaje avut la finalul lui 2016, pierzând mai mult de jumătate din europarlamentari, având peste 65% din efectivul de partid în situație de suspendare (peste 6 luni de neplată a cotizație), pierzând încrederea electoratului de bază și fiind perceput drept irelevant de ceilalți jucători de pe scena politică. Și cu toate astea, îmi pare că acest moment în care ne aflăm nu e deloc finalul unui declin, ci mai degrabă un pas intermediar într-o criză care se va prelungi încă o bună bucată de timp, dacă nu se iau măsuri pentru schimbare radicală.

Riscul este ca la jumătatea lui octombrie, atunci când vom avea alegerile pentru funcția de președinte, scorul nostru electoral să fie în jurul lui 6-7%, adică foarte aproape de pragul electoral.

Vezi și: Cristina Rizea se retrage din grupul USR de la Camera Deputaților şi demisionează din partid

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel