Deputații ruși vor fi obligați să anunțe despre călătoriile lor în străinătate

Deputații ruși vor fi obligați să anunțe despre călătoriile lor în străinătate / Foto: duma.gov.ru
Deputații ruși vor fi obligați să anunțe despre călătoriile lor în străinătate / Foto: duma.gov.ru

Deputații Dumei de Stat a Rusiei vor fi obligați să anunțe despre călătoriile lor în străinătate.

Duma de Stat a Rusiei va lua în considerare, marți, o modificare a regulamentului Camerei privind obligația deputaților de a notifica despre călătoriile lor în afara Federației Ruse, a declarat pentru Interfax Mihail Romanov, prim-vicepreședintele comisiei pentru reglementări a Dumei.

"Amendamentul prevede introducerea obligaţiei deputaţilor de a sesiza plecarea în străinătate. Se propune depunerea amendamentelor la şedinţa de astăzi", a spus Romanov, marţi.

El a menționat că președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a propus să pregătească modificarea relevantă a Comisiei pentru reglementarea și organizarea muncii.

”Dacă un deputat ocupă funcția de președinte al comitetului sau o funcție mai înaltă, adică vicepreședintele Dumei de Stat, atunci va trebui să notifice în scris președintele Dumei de Stat. Și toți cei care sunt sub funcția de președinte al comitetului vor fi obligați să raporteze în scris Comisia Dumei în privința veniturilor lor și a  proprietăților pe care le dețin", a explicat Romanov.

Potrivit acestuia, "aceasta este o procedură de raportare, nu îngrădește în niciun fel dreptul de deplasare, în același timp disciplinează". Această rezoluție va intra în vigoare imediat după adoptare, a menționat deputatul.

Kremlinul a spus că nu discută ideea de a interzice rușilor să călătorească în străinătate

Ideea de a le interzice cetățenilor ruși să călătorească în străinătate nu este discutată la Kremlin, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.

"Nu, nu se discută la Kremlin", a spus el reporterilor marți.

Peskov a răspuns după ce jurnaliștii l-au întrebat în legătură cu introducerea unui proiect de lege la Duma de Stat, care prevede introducerea obligatorie a informațiilor legate de data și a locul de plecare a unei mașini care părăsește Federația Rusă în străinătate. Ulterior, Duma de Stat a clarificat că vorbim de transportul de marfă.

"Acolo, de fapt, s-au dat și precizări în text. Cred că se poate înțelege din ele", a adăugat Peskov, comentând inițiativa legislativă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel