Deputații din Comisia de Cultură nu vor să renunțe la taxa TV, dar obligă toate posturile să difuzeze emisiuni culturale și educaționale

tv
tv

Deputaţii din Comisia de cultură au respins proiectul de lege propus de Prezent la comisie, preşedintele-director general al TVR, Alexandru Lăzescu, a declarat că în condiţiile în care 88% din veniturile operaţionale ale televiziunii se susţin din taxa TV şi doar 12% din publicitate apreciază ca fiind mai mult decât necesară menţinerea acestei taxe.

Directorul TVR nu urmează teoria băsesciană „pic cu pic se face lac”

„Eliminarea taxei, stabilită la 4 lei pe lună de familie, nu va reprezenta un impact social deosebit. Din datele referitoare la taxa tv plătită anual în alte state europene reiese că România se situează pe ultimul loc, ca având taxa cea mai mică, de 11 euro pe an. În Cehia, spre exemplu, taxa tv anuală este de 87 de euro, iar în Serbia este de 52 de euro, a spus Lăzărescu. Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara, la începutul lunii noiembrie, la Sighişoara, că PSD va iniţia o lege prin care să fie abrogată obligativitatea plăţii abonamentului la televiziunea publică, întrucât aceasta a devenit televiziunea Guvernului şi Preşedinţiei.

Cel puțin 120 de minute de cultură și educație pe zi la televizor

Aceeași Comisie de Cultură a aprobat un proiect de lege care include obligativitatea introducerii în grila de programe a televiziunilor generaliste şi de ştiri a unor emisiuni cu conţinut cultural sau educativ. Potrivit prevederilor actului normativ, televiziunile generaliste trebuie să rezerve săptămânal cel puţin 120 de minute pentru emisiuni cultural-educative, iar cele specializate pe ştiri - cel puţin 30 de minute pe săptămână pentru acelaşi gen de emisiuni. Textul proiectului de lege mai prevede ca intervalul de difuzare a emisiunilor culturale să fie cuprins între orele 07,00-01,00. În cazul în care televiziunile nu respectă aceste obligaţii, riscă sancţiuni cuprinse între 5.000 lei şi 100.000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel