Deputat rus, propunere de SANCȚIONARE a României. Radu Tudor: Ei ar avea de pierdut miliarde de dolari

Radu Tudor
Radu Tudor

Un deputat rus propune ca toate avioanele românești, care vor să survoleze spațiul aerian al Rusiei, să fie întoarse din drum. 

Jurnalistul Radu Tudor a afirmat că ”Rusia e specialistă în joc dublu-triplu și-și pune portavoci să transmită tot soiul de mesaje. Aș vrea să limpezim povestea cu Rogozin: 

1. În momentul în care întocmești un plan se zbor pentru un avion la bordul căruia se află o oficialitate, ai toate avizele de survol deja luate. Avizele de survol nu se iau în timpul zborului, ar fi de cascadorii râsului. 

2. Ca să ajungi din Rusia în Transnistria, poți să faci 100 de km de pe teritoriul Rusiei pe deasupra Crimeei, trecând 10 minute prin spațiul Ucrainei, dacă Ucraina îți permite acest lucru după ce i-ai luat teritorii cu forța și ai invadat militar estul Ucrainei. România nu face decât să-și respecte statutul de membru UE, care a stabilit că există sancțiuni pentru persoane și instituții din Rusia în urma agresiunilor militare repetate și-n urma încălcării flagrante a dreptului internațional. Noi nu facem decât să respectăm aceste sancțiuni. 

3. Dacă Rusia vrea să oprească survolul aeronavelor românești în spațiul aerian rusesc, nu avem foarte multe de pierdut, pentru că și așa nu avem curse Tarom care să opereze prea mult prin spațiul aerian rusesc. Pierderea ar fi în primul rând din partea lor, pentru că, dacă acest lucru se face la reciprocitate și se ia o măsură mai fermă să fie interzise aeronavele rusești în spațiul european, atunci ei ar avea de pierdut miliarde de dolari și prestigiul pe care-l mai au”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel