Deputat francez, amendat pentru sexism. A cotcodăcit

130916185230498_43_000_apx_470_
130916185230498_43_000_apx_470_

Un deputat francez a fost amendat, miercuri, pentru sexism. În timpul unui discurs rostit de către o deputată în plenul Adunării Naționale, deputatul conservator Philippe Le Ray a imitat cotcodăcitul unei găini. 

Deputatul conservator Philippe Le Ray "nu a găsit nimic mai bun de făcut decât să imite o găină", în timp ce o reprezentantă a ecologiştilor, Veronique Massonneau, îşi susţinea un amendament. Aleşii ecologişti au denunţat "manifestarea sexistă", ofensatoare la adresa femeilor şi a activităţii parlamentare, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Mai mult, preşedintele Adunării Naţionale, Claude Bartolone, a fost silit să suspende şedinţa, pentru că deputatul nu s-a oprit din cotcodăcit pe toată durata intervenţiei deputatei ecologiste. Deși deputatul și-a cerut scuze ulterior, i se va opri un sfert din indemnizația parlamentară, pentru o lună, adică 1.378 de euro.

Scandalul nu s-a oprit aici. Deputații majorității au ajuns cu întârziei în Parlament, în semn de protest. Reprezentanții dreptei au plecat furioși.

Nu este primul incident din Franța. Cecile Duflot, ministrul pentru locuințe, a fost primită cu fluierături, în 2012, în Adunarea Naţională, pentru că purta rochie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel