Deputat englez, clarificări despre votul de încredere care va avea loc împotriva lui Boris Johnson: Nu e doar din cauza petrecerilor

Boris Johnson este vizat de un vot de încredere în interiorul Partidului Conservator din Marea Britanie, care va fi acordat în cursul acestei zile. 

Votul de încredere care îl va viza luni seară pe premierul britanic, Boris Johnson, nu se referă doar la petrecerile din pandemie, ci şi la efectele Brexit şi la politicile generale ale Guvernului, afirmă un politician conservator.

"Nu este vorba doar de scandalul referitor la petreceri. Sunt problemele centrale, inclusiv cele în materie de azil şi imigraţie, încălcarea Protocolului Brexit în Irlanda de Nord", declară deputatul conservator Jesse Norman, citat de BBC.

"Este necesară o nouă conducere a Partidului Conservator, o forţă unificatoare şi pozitivă", subliniază Norman, denunţând inclusiv "centralizarea puterii" la Downing Street.

Votul de încredere împotriva premierului Boris Johnson, liderul Partidului Conservator, probabil va avea loc luni seară. Boris Johnson şi apropiaţii lui speră că vor rămâne la guvernare, deşi susţinerea în Partidul Conservator s-a erodat puternic în ultimele săptămâni, scrie Mediafax.

Partidul Conservator a întors armele împotriva premierului

Votul de încredere va fi iniţiat dacă în Comitetul 1992 din cadrul Partidului Conservator vor fi primite cel puţin 54 de solicitări în acest sens. Până acum, 18 deputaţi conservatori au anunţat public că au depus cereri de iniţiere a moţiunii de cenzură, dar, potrivit unor surse din Partidul Conservator, numărul parlamentarilor care vor demiterea premierului Boris Johnson este de 70.

Angela Rayner, vicepreşedinte al Partidului Laburist (opoziţie), l-a criticat dur pe premierul conservator Boris Johnson, cerând crearea unei Comisii parlamentare pentru etică şi integritate, în contextul scandalului privind petrecerile organizate în pandemie în birouri guvernamentale. "Boris Johnson s-a dovedit nepotrivit pentru a menţine standardele ridicate în viaţa publică şi coboară nivelul în fiecare zi în care se agaţă de funcţie, încercând să aranjeze regulile în contextul în care se confruntă cu o investigaţie privind inducerea în eroare în mod deliberat a Parlamentului", a declarat Angela Rayner.

Boris Johnson, întâmpinat cu huiduieli și ironii la Jubileul Reginei Elisabeta II

Şeful executivului britanic se confruntă cu o presiune în creştere pe plan intern, în special după dezvăluirile privind petrecerile desfăşurate la reşedinţa din Downing Street în plin lockdown la nivel naţional impus de pandemia de COVID-19. Johnson chiar a primit o amendă de la poliţie pentru participarea la un eveniment de acest fel.

Deşi foşti prim-miniştri sosiţi la ceremonia de la Catedrala St. Paul au primit aplauze prietenoase, premierul Boris Johnson şi soţia sa, Carrie, au fost întâmpinaţi cu huiduieli şi un val de ironii din partea mulţimii prezente care aştepta în afara lăcaşului religios. Unii oameni dintre cei prezenţi i-au aclamat şi aplaudat pe cei doi.

Un număr crescând de parlamentari din Partidul Conservator, formaţiune din care face parte premierul britanic, i-au cerut lui Boris Johnson să demisioneze. 

Un parlamentar britanic conservator şi-a anunţat zilele trecute demisia din postul de consilier al ministrului de interne Priti Patel, denunţând cultura toxică de la Downing Street semnalată de raportul administrativ despre petrecerile desfăşurate la reşedinţa premierului Boris Johnson în timpul restricţiilor din pandemie, relatează Reuters şi DPA. 

Respectivul parlamentar, Paul Holmes, s-a declarat şocat şi indignat de dezvăluirile din raportul întocmit de înalta funcţionară Sue Gray şi publicat miercuri. Documentul detaliază, eveniment cu eveniment, folosind în sprijinul argumentaţiei inclusiv fotografii şi mesaje e-mail, ceea ce se întâmpla la Downing Street în timp ce britanicii erau închişi în case în timpul restricţiilor antiepidemice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel