Fostul deputat Mihail Boldea, achitat

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Curtea de Apel Iași l-a achiat astăzi pe fostul parlamentar de Galaţi Mihail Boldea, acuzat de spălare de bani.

Magistrații au luat aceeași decizie și în cazul celrlalți inculpați din dosar respectiv, fosta secretară a lui Boldea, Mihaela Barabanciuc și omul de afaceri George Hristu. Fostul demnitar a declarat că se aștepta la acest verdict, considerând că nu există probe care să îl încrimineze. Decizia Curții de Apel Iași nu este una definitivă.

 Acuzat că a transferat bani și bunuri fostei secretare

DIICOT Galaţi îl acuză pe fostul deputat de transfer al unui imobil și a unor diverse sume de bani către fosta sa secretară, după ce acesta ar fi aflat că este urmărit penal și că urma să i se pună sechestru. Anchetatorii mai spun că Boldea ar fi transferat 134.000 de euro în mai multe conturi deschise pe numele Mihaelei Barabanciuc, dar pe care fostul parlamentar avea împuternicire.

Procurorii DIICOT susţin că planul era ca banii să fie transferaţi într-un alt cont, dar fosta secretară a fost chemată la audieri la DIICOT Galaţi şi nu s-a mai putut prezenta la bancă pentru a încheia tranzacţia, conform Adevărul. În acelaşi scop, fostul deputat ar fi încheiat cu Mihaela Barabanciuc un contract de vânzare-cumpărare pentru un apartament din Galaţi, preţul acestuia fiind stabilit la 110.000 de lei.

La notar, fosta secretară a lui Boldea a declarat că primise banii înainte de încheierea tranzacţiei, însă procurorii DIICOT sunt de părere că totul s-a întâmplat după ce s-a aflat că fostul parlamentar este urmărit penal.

Conform anchetatorilor, omul de afaceri George Hristu ar fi înfiinţat firma SC Geco Clean SRL,  de administrarea căreia s-ar fi ocupat fostul parlamentar şi alte persoane.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel