Urmărește emisiunea live


Deputații au decis în legătură cu activitatea Comisiei Nana

Membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaților, în baza art. 74 alin. 2 din Regulamentul Camerei Deputaților, au decis, miercuri, cu unanimitate de voturi ca activitatea Comisiei Nana să înceteze, întrucât a fost începută urmărirea penală în cazul schimburilor de terenuri agricole din localitatea Nana, județul Călărași, pe baza raportului Corpului de control al prim-ministrului, anunță Agerpres.

Potrivit art. 74 alin. 2 din Regulamentul Camerei Deputaților, o comisie de anchetă parlamentară încetează de drept în momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la faptele sau activitățile care constituie obiectivul ei. În această situație, Biroul Permanent al Camerei Deputaților anunță organele de urmărire penale că pot avea acces la toate documentele referitoare la cazul în speță aflat în activitatea Camerei Deputaților. În consecință, Comisie specială de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana, judeţul Călăraşi, înfiinţată prin Hotărârea Parlamentului României nr 74 din 10 dec.2013, la propunerea Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului, și-a încetat activitatea.

Citește și Băsescu, încă o lovitură în cazul terenului de la Nana

În 16 aprilie, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au început urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale și fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate și arendarea unor terenuri de pe raza comunei Nana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel