Depozit de muniție PERICULOS, la doi pași de România. Politician rus: Dacă EXPLODEAZĂ, Europa se va CLINTI

Depozit de muniție PERICULOS, la doi pași de România. Politician rus: Dacă EXPLODEAZĂ, Europa se va CLINTI / Captură video Realitatea Plus
Depozit de muniție PERICULOS, la doi pași de România. Politician rus: Dacă EXPLODEAZĂ, Europa se va CLINTI / Captură video Realitatea Plus

Nu departe de România există un depozit de muniție periculos.

România este la câțiva pași de un adevărat butoi cu pulbere. Într-un sat din Republica Moldova, aproape de Ucraina, există un depozit cu atâta muniție încât se spune că a fost pregătit special pentru Al Treilea Război Mondial, relatează Realitatea Plus. Un politician rus spune că muniția nu poate fi distrusă și, deși este veche, poate fi folosită. 

"Liderul partidului Liberal Democrat din Rusia vorbește despre depozitul din satul Cobasna. Este o localitate din Republica Moldova, în Transnistria, la doar câțiva kilometri de granița cu Ucraina. Potrivit acestuia, acolo există o cantitate imensă de muniție. Evacuarea ei este imposibilă, a spus politicianul, din cauza stării în care se află muniția.", a explicat jurnalistul Călin Cociș.

Politician rus: Dacă EXPLODEAZĂ, Europa se va CLINTI

"Dacă o să explodeze tot ce este acolo, Europa se va clinti. ", a spus politicianul la un post de televiziune din Rusia.

Cum muniția nu poate fi mutată, ea ar putea fi folosită pentru înarmare, a mai spus politicianul. Recent, Rusia și-a intensificat prezența militară în Transnistria. Acolo Kremlinul are aproximativ 2.000 de militari grupați în două categorii. Pe de o parte sunt așa numiții pacificatori, dar și soldații grupelor operative ruse. Aceștia din urmă trebuie să păzească depozitul din satul Cobasna. Potrivit informațiilor din presă, în anii `90 acolo erau aproximativ 20 de mii de tone de muniții.

Cristian Diaconescu: Ar fi o problemă pentru România

Fostul ministru de Externe al României, Cristian Diaconescu, a explicat într-o intervenție la Realitatea Plus că pericolul pentru țara noastră este dat tocmai de starea în care se află acea muniție.

"Orice acțiune militară care ar folosi un depozit, inclusiv militar, inclusiv cel de la Cobasna, evident că ar fi o problemă pentru România, dar repet, acolo pericolul nu ar veni din activarea militară în cazul unei crize ca cea prin care trecem noi, ci datorită faptului că muniția este învechită. Încă mai există resurse la masa negocierilor. Biden îi va spune lui Putin cât se poate de clar faptul că nu are alternativă, decât în a negocia.", a declarat Cristian Diaconescu.

Depozitul de la Cobasna a ajuns în atenția presei și în anul 2020,în urma exploziei de la Beirut. Atunci vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău avertiza că depozitul de armament al Rusiei din satul Cobasna reprezintă o amenințare pentru Republica Moldova. Potrivit lui, Cobasna ar putea exploda de 10 ori mai tare decât Beirutul. Vezi știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel