Departamentul de Stat, RECOMPENSĂ de 5 milioane de dolari: Se caută un lider al teroriștilor

Dolari
Dolari

Departamentul de Stat american a oferit joi cinci milioane de dolari pentru oricine va ajuta la localizarea unui lider al talibanilor pakistanezi implicat în tentativa de atentat cu maşină-capcană din Times Square, în 2010 la New York, şi în diferite atacuri sângeroase din Pakistan, informează vineri AFP. 

Washingtonul oferă 'recompense pentru informaţii care vor duce la reperarea sau localizarea a trei lideri-cheie asociaţi cu organizaţia teroristă Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) şi grupărilor sale afiliate', precizează un comunicat al Departamentului de Stat. 

Diplomaţia americană oferă astfel cinci milioane de dolari pentru informaţii cu privire la Maulana Fazullah, lider al TTP, mişcarea talibană pakistaneză. 

Departamentul de Stat oferă, de asemenea, până la trei milioane de dolari pentru informaţii cu privire la fiecare dintre liderii celor două grupări asociate TTP: Abdul Wali, de la organizaţia Jamaat-ul-Ahrar, şi Mangal Bagh, de la Laskar-e-Islam. 

Potrivit diplomaţiei americane, TTP este 'în strânsă alianţă cu Al-Qaida', iar cei trei bărbaţi prezintă o ameninţare la adresa securităţii SUA. 

Explozii și masacru 

Potrivit oficialilor americani, TTP a furnizat astfel explozivi lui Faisal Shahzad, care a eşuat în tentativa lui de atac cu maşină-capcană în Times Square, în mai 2010. 

Gruparea a revendicat masacrarea a peste 150 de oameni în 2014, într-o şcoală din oraşul Peshawar, în Pakistan. 

Mişcarea talibană TTP este de asemenea responsabilă de atacul împotriva Malalei Yousafzai, din 2012, devenită de atunci simbolul luptei pentru acces al tinerelor fete la educaţie. 

Într-un alt comunicat difuzat joi, Departamentul de Stat adaugă doi membri ai grupării extremiste shebab din Kenya pe lista sa neagră a 'teroriştilor': Ahmad Iman Ali şi Abdifatah Abubakar Abdi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel