Denise Rifai, detalii incendiare de la întâlnirea cu Gorghiu

Denise Rifai a povestit cum a decurs întâlnirea cu şeful PNL, Alina Gorghiu. În ceea ce priveşte posibila candidatură din partea PNL, vedeta de la Realitatea Tv spune că încă nu a luat o decizie. Cu toate acestea, a ţinut să lămurească momentele controversate din emisiunea pe care a moderat-o în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale.

O decizie greu de luat

Intalnirea cu Alina Gorghiu: interesanta si tonica!
Interesanta pentru ca discutia libera si fara perdea despre partide, politicieni, trusturi media, jurnalisti, precum si interactiunile dintre aceste categorii (mai ales in ani electorali!) ofera concluzii noi si neasteptate ... ;-)
Tonica pentru ca am descoperit o femeie curajoasa si am aflat cum se poate descurca in calitate de lider, intr-o lume a barbatilor (cum este totusi politica in Romania ...).

Si da, nu pot sa ofer inca un raspuns sutelor de intrebari ce mi-au fost adresate referitor la propunerea Alinei Gorghiu, deoarece nu m-am decis; pentru ca e o decizie grea, politician sau jurnalist sunt doua profesii complementare din unghiul meu de vedere (aflate in razboi real in Romania), iar hotararea mea imi poate schimba viata; nu mai insist..(as scrie vreo 10 pagini cu gandurile mele legat de asta ...), spun doar ca am hotarat impreuna cu Alina ca voi mai cugeta, apoi ne vom reintalni sa vorbim;

Le multumesc din suflet tuturor celor ce mi-au trimis mesaje pozitive, fie de acceptare, fie de neimplicare, e lucru mare cand te simti sub presiune!" a povestit Denise Rifai. 

Riscurile emisiunilor live

Am receptat in acelasi timp si cateva teme inventate despre mine, care sunt mult mai mult decat rautati si care imi pot face rau atat mie cat si familiei, colegilor sau prietenilor mei si vreau sa lamuresc acum 3 dintre ele, pe scurt, asupra altora voi reveni curand:

1. Gafele mele profesionale la Ora Primarului:

Activitatea de jurnalist "de live", cum am fost in ultimii ani, presupune mari riscuri, presiune, si se pot strecura si greseli, am facut si eu cateva. Nu am facut insa gafe, decat din punctul de vedere al partidelor, care si-au trimis la Ora Primarului candidati nepregatiti profesional, si dupa ce le-a fost devoalata "competenta" reala, armatele de postaci si comentatori platiti ai partidelor m-au atacat cu o violenta care atunci m-a socat! Scopul emisiunii a fost sa atragem atentia asupra lipsei de pregatire a candidatilor la primarii, iar asta chiar am reusit sa aratam. Si chiar daca unele intrebari au fost contestate de anumiti colegi, au generat raspunsuri cu informatii extrem de “pretioase” despre candidatul intervievat.

2. Un presupus antisemitism:
Eu nu sunt antisemita si nici nu voi ataca nicio minoritate vreodata (am resimtit de-a lungul vietii pe propria piele cat de dureros poate fi asta). Afirmatia legata de poporul ales, imediat dupa atentatul de la CharlieHebdo, viza tocmai excluderea poporului israelian din orice discutie referitoare la organizatiile teroriste. Mai mult, pentru ca era un discurs liber si nu–mi doream speculatii data fiind originea mea, in timpul emisiunii am spus clar ca nu ma refer la poporul ales atunci cand de drept ne intrebam cine finanteaza aceste organizatii criminale, cum sunt Al Qaeda si ISIS. Dar exact acea fraza care venea sa clarifice pozitia mea initiala a fost cea rastalmacita, ba chiar s-a spus ca eu am incercat sa sugerez ca poporul ales s-ar afla in spatele acestei organizatii.

Noroc ca in ciuda rastalmacirii unora din media, oamenii intelepti din cadrul Ambasadei Israelului la Bucuresti au primit corect mesajul meu si,astazi cand vorbim, colaborarea intre mine si Ambasada Israelului, precum si intre noi ca trust si Ambasada Israelului, este una exceptionala.

Ceea ce mi se pare mie insa foarte grav este modul in care a fost deturnata afirmatia mea facandu-se apel la originea mea pe jumatate musulmana, jignirile care mi au fost aduse, radicalizarea discursului si impartirea intre musulmani si ceilalti, si automat punerea in discutie a bunei mele credinte si a profesionalismului meu."

Insinuări deranjante

3. Implicarea familiei mele:
S-au sugerat lucruri deranjante legate de originea si familia mea, adevarul e insa simplu: sunt unul dintre zecile de mii de cazuri din Romania, copil al unei familii mixte, mama – crestina si romanca, tatal – cetatean roman de mai bine de 30 de ani, de nationalitate iordaniana si musulman. Am parinti care au muncit toata viata lor si care ne-au crescut ( pe mine si pe fratele meu) in spiritul unui respect profund fata de poporul roman, unde ne-am nascut, am crescut, din care facem parte! Am avut parte de o situatie materiala buna, dar deja ma intretin singura de ani buni, mi-am asumat aceasta independenta materiala.

Multi dintre cei care au insinuat mizerii cunosteau aceste detalii. Eu le multumesc insa si lor pentru tot filmul atacurilor din ultimele doua zile, mi-au intarit anumite convingeri si m-au ajutat sa mai pierd din naivitate," a încheiat Denise Rifai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel