Deneş: Poluarea cu plastice şi micro-plastice din râuri către mări reprezintă o îngrijorare pentru Europa şi populaţia mondială

Controlul poluării apei cu plastice, respectiv cu micro-plastice din râuri către mări, reprezintă un subiect deosebit de actual şi îngrijorător atât pentru cetăţenii Europei, cât şi pentru întreaga populaţie, la nivel mondial, a declarat, marţi, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, înaintea debutului reuniunii informale a miniştrilor Mediului din Uniunea Europeană (UE), ce are loc la Bucureşti.

'În cadrul sesiunii de astăzi a Consiliului informal de mediu pe care o voi prezida vom dezbate unul dintre cele mai importante aspecte din domeniul gospodăririi apelor. Este vorba despre managementul resurselor de apă, controlul poluării apei cu plastice, respectiv micro-plastice din râuri către mări. Un subiect deosebit de actual şi îngrijorător atât pentru cetăţenii Europei, cât şi pentru întreaga populaţie, la nivel mondial.

Astăzi, împreună cu miniştri participanţi, vom avea discuţii foarte importante, mai ales că este un subiect atât de important şi sensibil aşa cum vă spuneam anterior', a spus Deneş. Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, prezidează, marţi, alături de viceprim-ministrul şi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, cea de-a doua zi a reuniunii informale a miniştrilor de resort din statele membre ale Uniunii Europene, eveniment organizat la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Reuniunea are loc în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi reuneşte miniştrii pentru mediu din statele membre UE, statele AELS şi statele candidate la aderarea UE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel