Deneş: Nu am fost de acord ca suma pentru Inventarul Forestier Naţional să fie cu 150% mai mare

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a declarat joi, la Oradea, că nu poate accepta o sumă cu 150% mai mare propusă de Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice (ICAS) pentru realizarea Inventarului Forestier Naţional (IFN), ciclul trei.

"Sigur că acest IFN este plătit de către Ministerul Apelor şi Pădurilor. Eu, ca un bun gospodar, responsabil de cheltuirea banului public, nu fac aceste cheltuieli fără să mă aplec, repet, responsabil pe acestea. Ce ni s-a pus la dispoziţie de către acest institut de specialitate, ICAS, ca şi cheltuieli pe care ar urma să le facă în următorii cinci ani, după analiza pe care am făcut-o cu specialiştii, cu oamenii din zona economică a ministerului, am considerat că suma solicitată este o sumă exagerat de mare. Şi bineînţeles că şi dvs m-aţi fi întrebat dacă eu aş fi semnat sau aş fi făcut demersul în sensul celor solicitate de ICAS, cum se întâmplă că un Inventar forestier făcut cu 28 de milioane în ciclul doi costă 65 de milioane în ciclul trei. Şi atunci, în mod responsabil, nu am fost de acord ca acest ciclu să coste o sumă cu 150% mai mare decât ciclul doi. Sigur, am repus pe circuit şi acest ciclu trei, urmând să avem în continuare discuţii cu ICAS privind suma pe care ei au solicitat-o şi pe care am discutat-o. Sper că vor reveni la realitate aşa cum considerăm noi că este costul real al ciclului trei şi cu siguranţă vom ajunge la un numitor comun din acest punct de vedere," a spus, în conferinţă de presă, ministrul Deneş.

Conform legii, în România, Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice Bucureşti realizează Inventarul Forestier Naţional, început în 2008. Deja au trecut două cicluri, urmând ca din 2019 să se facă IFN ciclul trei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel