DEMITERI după tragedia de la Piatra Neamţ? Ce spune Orban

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a spus că ancheta va stabili cine este vinovat pentru producerea tragediei de la spitalul din Piatra Neamț.

"Cu siguranță ancheta va releva acest aspect și va stabili responsabilitățile. În cazul în care se va considera că este responsabil (n.r. - managerul unităţii) va trebui să răspundă indiferent cum: cu funcția sau să răspundă penal. Asta o hotărăște ancheta penală. Din punct de vedere managerial și în baza informațiilor, care sunt chiar declarațiile sale... Managerul spitalului a declarat că se fac modificări pentru a se crește capacitatea de tratare cu 4 paturi. Nu există nicio solicitare cu privire la aceste lucrări. Trebuia să existe un proiect. Să faci o intervenție. De asemnea, schimbarea structurii unui spital, mutarea unei secții, de terapie intensivă, mai ales trebuia să fie avizată de Direcția de Sănătate Publică. Nu a existat nicio notificare spre DSP", a spus premierul. 

Ludovic Orban a mai spus că "Au fost lucrări de construcție, acolo au fost mutați pacienii de la Secția ATI la etajul trei, la etajul doi. Este clar că nu au avut niciun fel de aviz din partea DSP. Dar, repet, este o anchetă în curs, care este preluată de Parchetul General".

10 oameni au murit în urma incendiului produs sâmbătă la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel