Demiterea lui Beuran, înscenată. Replica medicului

Medicul Mircea Beuran a reacționat în urma demiterii sale, după cazul pacientei arse pe masa de operație. Iată care sunt motivele pentru care consideră că demiterea lui este o înscenare.

"Așa cum s-a văzut, pornirea bisturiului electric nu a declanșat focul la nivelul de acțiune cu bisturiul, deci nu în față, nu pe peretele anterior al abdomenului. Focul a plecat de jos. Plecând de jos, este logic că s-a întâmplat un fenomen electric care, ori s-a făcut o flamă, un arc electric, o supraîncălzire, iar conținutul de soluție dezinfectantă s-a aprins. Mai mult, așa cum am mai sesizat, există o particularitate în acest caz și anume, modul în care, între masa de operație și câmpul care izolează pacientul de masă a mai fost o folie de plastic. Folia aceea a lăsat toată această soluție să băltească, credem noi acum, ca și logică. Odată ce s-a format flama, s-a aprins", a declarat Mircea Beuran pentru România TV. 

Întrebările cheie

"Avem și alte întrebări: cum de nu s-a declanșat senzorul de fum, cum de nu a fost funcțional instinctorul, că s-a căutat pentru a fi folosit, apoi, medicul chirurg a ținut bolnava în brațe, nu s-a ars. Uitându-se pe film, echipa care face această expertiză nu a găsit, așa cum s-a pronunțat cel care a făcut reclamația, că pacienta a ars 10 minute. Este vorba de câteva secunde în care s-a produs acest incident. Cel care a salvat-o ținând-o în brațe, chirurgul nu s-a ars, nu s-a intoxicat cu fum", a explicat el. 

"Demiterea mea se face extrem de sumar. Am făcut a doua cerere. Eu nu am înregistrarea"

"De această înregistrare am și eu nevoie. Eu am făcut a doua cerere ca direcția spitalului să-mi ofere nu numai această înregistrare, ci și toate documentele, pentru că demiterea mea se face extrem de sumar. Se spune că nu am îndeplinit niște articole, sunt trecute unul după altul, niște cifre, dintr-un contract care nu are în spate expertiza care s-a făcut.

Una dintre probleme pe care nu o înțeleg deloc este că responsabilul care are coordonarea acestui departament de chirurgie a fost promovat director medical, după acest incident, la câteva zile, patru, cinci zile. El apoi și-a luat concediu și a plecat", a adăugat Beuran. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel