Demitere după ce transfuziile de sânge au ucis doi pacienți

Irina Constantin / 02 mai 2017 / 14:01 Salveaza PDF Comentarii
Centru de transfuzie
Descriere foto: Centru de transfuzie

Comisia de disciplină din cadrul Spitalului Municipal "Filantropia" a decis demiterea şefului Secţiei de hematologie, începând cu data de 1 mai, pentru neîndeplinirea obligaţiilor din punct de vedere administrativ.

Decizia vine după ce în 24 februarie 12 pacienți au primit transfuzii de sânge, din care șase au dezvoltat reacții adverse și doi au murit. 

Comisia de disciplină a stabilit că șeful de Secție de la hematologie nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile privind organizarea secţiei, iar pe o perioadă de două luni a fost suspendat din funcţie şi asistentul-şef.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a amendat Spitalul Municipal "Filantropia" din Craiova cu 25.000 de lei pentru nerespectarea procedurilor privind transfuzia sanguină şi cu câte 1.000 de lei pe medicul de gardă, asistentul de la unitatea de transfuzii şi alţi trei asistenţi din Secţia de hematologie.

Inspectorii DSP Dolj au constat că transfuziile s-au făcut în absenţa medicului curant, aşa cum recomandase comisia de hemovigilenţă a spitalului încă din luna noiembrie 2016, nu a fost respectat intervalul orar 8,00 - 13,00, iar foile de observaţie, documentele UTF erau incomplete sau recompletate, nu conţineau acordul bolnavului de a primi transfuzie sau nu aveau menţionate ora la care a început transfuzia şi ora la care s-a finaliza. 

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26