Demisii în lanț la Gazprom după o ședință cu Putin pe tema corupției

putin-gazprom_1217698c
putin-gazprom_1217698c

Gazprom este zguduit de un val de demisii, în urma unei ședințe pe tema corupției convocată de către premierul Rusiei, Vladimir Putin.

Vicepreşedintele companiei ruseşti, Aleksdandr Ananenkov, directorul de patrimoniu, Olga Pavlova, şi responsabilul de relaţia Gazprom cu statul, Viktor Iliuşin, au anunţat că părăsesc gigantul din industria extractivă.  Decizia a survenit în urma unei şedinţe convocate de premierul rus Vladimir Putin, pe tema corupţiei, notează gazeta.ru.

Comunicatul Gazprom vine la doar câteva ore după o şedinţă la care au participat premierul Vladimir Putin şi vice-premierul Igor Secin. Oficial, tema întâlnirii a fost "energia electrică", însă Putin şi Secin ar fi discutat despre corupţia în companiile de stat, notează publicaţia rusească.

Astfel, gazeta.ru scrie că demisiile ar avea legătură cu campania anticorupţie anunţată de Putin, la sfârşitul anului trecut. Din verificările efectuate la Ministerul Energiei, a reieşit că 162 dintre cei 352 de şefi de companii energetice de stat ar fi "afiliaţi la organizaţii comerciale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel