EXCLUSIV  DEMISIE Lia Olguța Vasilescu. "Totul este blocat"

Lia Olguța Vasilescu a spus că, în proporție de 90%, vrea să rămână în continuare primar al Craiovei, dar cu o condiție.

Lia Olguța Vasilescu a declarat că pentru dezvoltarea pe plan local este nevoie de un Parlament puternic care să ajute, nu care să pună frână. Mai mult decât atât, ar putea chiar să demisioneze.

Întrebată dacă vizează un post de ministru în cazul în care PSD va câștiga alegerile, Lia Olguța Vasilescu a spus la interviurile DC News Live: "Nu vreau să mă gândesc la acest lucru. Vreau să văd care este votul populației. Nu am avut nicio discuție la partid despre cine va fi premierul sau cine vor fi miniștrii. Așa este bine să rămână. Nu avansez absolut nimic. În proporție de 90%, vreau să rămân în continuare primar al Craiovei. (...) Am reușit să obținem un contract de 123 milioane de euro, cel mai mare din Europa de Est, practic toată Craiova va fi alimentată cu apă de izvor. Ar trebui să fie gata în 2018, dar nici până la această oră nu avem semnat contractul de finanțare pentru că totul pe fonduri europene este blocat. Și atunci eu, care am promis cetățenilor Craiovei, în mandatul trecut, că fac stadion, spital, reabilitez școli, iar acum... Nu mai pot sta dacă așa se pune problema".

"Ce s-a întâmplat în ultimul an a fost o frână în dezvoltarea tuturor localităților din România. Nu avem ghiduri pentru a începe absorbția de fonduri europene în condițiile în care Ungaria este deja la 70% absorbție. De asemenea, nu s-au mai băgat deloc bani în dezvoltare. (...) Dacă această sursă de finanțare este blocată, atunci automat toată administrația locală din România nu mai are de unde să se finanțeze și trăim din bugele pe care le avem, bugete foarte mici", a zis primarul Craiovei la interviurile DC News Live. Citiți mai multe aici.

Răspunsul integral îl găsiți la minutul 34:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel