DEMISIE în plină criză. A făcut ANUNȚUL OFICIAL

Manuel Merino
Manuel Merino

Anunțul oficial a fost făcut. Și-a dat demisia în plină criză.

Manuel Merino şi-a anunţat duminica demisia "irevocabilă" de la Preşedinţia Peru şi a lansat un apel la "pace şi unitate", un pas ce deschide calea pentru soluţionarea crizei politice grave şi profunde cu care se confruntă ţara de când a preluat puterea acum o săptămână, informează EFE.

Merino şi-a anunţat demisia într-un mesaj televizat adresat naţiunii, la doar câteva minute după ce Congresul l-a îndemnat să demisioneze, solicitând totodată o sesiune plenară extraordinară pentru a găsi o soluţie constituţională la criză şi a găsi un succesor al preşedintelui demisionar. Anunţul demisiei a fost primit cu emoţie şi aplauze pe străzi, unde mii de cetăţeni au continuat să protesteze, transmite Agerpres.

Luni parlamentul din Peru a votat pentru destituirea preşedintelui Martin Vizcarra pentru "incapacitate morală", fiind acuzat că a luat mită în timp ce era guvernator, în 2014. Instalarea la preşedinţie a lui Merino (centru-dreapta), fost preşedinte al legislativului, a generat manifestaţii de protest la Lima şi în alte oraşe.

Sâmbătă, mii de manifestanţi, în general foarte tineri, au ieşit din nou în stradă în a şasea zi consecutiv în mai multe oraşe pentru a cere demisia lui Merino, respingând ceea ce susţin că a fost o lovitură de stat parlamentară. Cel puţin trei persoane au fost ucise la Lima în timpul reprimării manifestaţiilor de către poliţie. Şapte din 18 miniştri ai lui Merino şi-au anunţat demisia sâmbătă, după reprimarea protestelor, inclusiv cel al sănătăţii, Abel Salinas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel