Demisie guvern FRANȚA. Aurelie Filippetti, scrisoare deschisă: Dragă Francois, dragă Manuel

La câteva ore după ce guvernul din Franța și-a anunțat demisia, ministrul Culturii, Aurelie Filippetti, a transmis o scrisoare deschisă pentru Francois Hollande și Manuel Valls.

VEZI ȘI: SCENARIU pentru economia din România după ce Guvernul Franței a demisionat

Aurelie Filippeti explică de ce nu vrea să mai facă parte din noua echipă a guvernului din Franța. "Este nevoie de solidaritate, dar este nevoie și de responsabilitate vizavi de cei care ne-au făcut ceea ce suntem. Am ales să păstrez loialitatea pentru idealurile mele. Așadar, eu nu voi fi candidat pentru un nou post ministerial", a scris ministrul Culturii.

De asemenea, Aurelie Filippetti a amintit de loialitatea sa manifestată în ultimii ani în ciuda dificultăților economice. Ministrul Culturii a făcut referire și la convulsiile politice de la Paris care au fost declanșate de ministrul francez al Economiei, Arnaud Montebourg, care a cerut să se pună capăt măsurilor de austeritate impuse de Germania. Ea apreciază că "o dezbatere deschisă asupra politicilor economice este benefică și necesară în contextul actual"

Căderea guvernului Valls subliniază presiunea enormă de pe umerii lui Hollande, care încearcă să revitalizeze economia într-un moment în care susținerea sa în rândul francezilor a atins un nou record negativ, ajungând la 17%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel