Demisie de la vârful Rosneft, compania petrolieră de stat a Rusiei

Demisie de la vârful Rosneft, compania petrolieră de stat a Rusiei / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay, de Emphyrio
Demisie de la vârful Rosneft, compania petrolieră de stat a Rusiei / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay, de Emphyrio

Rosneft, compania petrolieră de stat a Rusiei, a pierdut doi oameni din consiliul de administrație.

Compania petrolieră de stat Rosneft din Rusia a anunţat că fostul cancelar german Gerhard Schroeder şi compatriotul acestuia, omul de afaceri Matthias Warnig, au demisionat din consiliul de administraţie, transmite Agerpres, citând Reuters.

"Înţelegem deciziile lor şi le mulţumim pentru sprijinul în continuare", a comunicat Rosneft.

Rosneft a anunțat, de asemenea, rolul neprețuit al lui Schroeder și Warnig „în implementarea proiectelor de infrastructură la scară largă în Rusia și Germania care vizează îmbunătățirea eficienței economiei germane și a industriei sale, precum și bunăstarea cetățenilor săi”, scrie Interfax.

Schroeder făcea parte din consiliul de administrație al Rosneft și era președinte din 2017. Warnig s-a alăturat Consiliului de Administrație în 2011, din iulie 2014 -  a fost vicepreședinte permanent al Consiliului de Administrație. Ambii au avut statut de directori independenți.

Parlamentul European ceruse includerea lui Schroeder pe lista neagră



Parlamentul European ceruse joi includerea lui Schroeder pe lista neagră, dacă acesta nu demisionează de la Rosneft. Reuters apreciază că eurodeputaţii au încercat astfel şi să îl convingă pe fostul cancelar să nu accepte o funcţie de conducere la concernul gazier rus Gazprom.

Grupurile parlamentare membre ale coaliţiei guvernamentale din Germania i-au retras tot joi lui Schroeder o parte din privilegiile de fost cancelar - biroul pus la dispoziţie şi personalul aferent, însă nu şi pensia corespunzătoare funcţiei şi protecţia din partea poliţiei.

Schroeder, apropiat al lui Putin



Schroeder, apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a suportat, potrivit parlamentarilor germani, consecinţele atitudinii sale faţă de invazia rusă în Ucraina. După încetarea mandatului său de cancelar (1998 - 2005) el a acţionat ca lobbyist pentru interesele Moscovei şi a făcut parte din conducerile mai multor companii ruse, printre care Nord Stream, Gazprom şi Rosneft.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel