Demisia ministrului Vâlcov din Guvernul Ponta, în presa internațională

Demisia ministrului de Finanțe Darius Vâlcov din Guvernul Ponta a atras atenția presei internaționale, care precizează că decizia a venit ca urmare a solicitării președintelui Iohannis și că social-democratul este cel care a proiectat noul Cod Fiscal.

Știrea despre demisia lui Darius Vâlcov ține prima pagină a agenției bulgare de presă Novinite în ediția electronică de luni. "Ministrul român de Finanțe demisionează după acuzațiile de corupție", titrează bulgarii.

Novinite notează că anchetatorii îl suspectează pe Vâlcov că a primit 2 milioane de euro mită. 

"Între timp, premierul Ponta și Vâlcov au anunțat în februarie intenția lor de a reduce toate taxele majore în perioada 2016-2019 de la 24% la 20%, amândoi arătând că proiectul este de importanță vitală", scrie agenția de presă de la Sofia.

DNA: Darius Vâlcov urmărit penal pentru trafic de influență

Fostul ministru de Finanţe este oficialul cu cel mai înalt rang care demisionează în urma unor acuzaţii de corupţie, comentează și Reuters, precizând că acesta neagă acuzaţiile care i se aduc în cadrul unei anchete penale în care este suspectat de abuz de putere pe când era primar, notează Mediafax.

Bloomberg citează anunţurile pe care Ponta le-a făcut pe Facebook după ce a acceptat demisia lui Vâlcov, cu privire la prezentarea "în perioada următoare" a unui înlocuitor şi continuarea modificării prevederilor fiscale şi tăierea taxelor.

Procurorii depun eforturi să oprească „secătuirea fondurilor publice", vizând mai ales oficiali de rang înalt şi oameni de afaceri, scrie agenţia, care constată că anul trecut condamnările pentru corupţie au atins „cel mai mare număr de la prăbuşirea comunismului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel