Demisia lui Vasile Blaga, în presa internaţională - VIDEO

blaga-euronews
blaga-euronews

Presa străină comentează, luni, , care au scandat injurii la adresa preşedintelui Traian Băsescu", notează AFP, citată de Mediafax.

Potrivit Reuters, „demisia lui Vasile Blaga evidenţiază dificultatea aplicării reformelor necesare pentru primirea tranşelor de la FMI. De altfel, Curtea Supremă riscă să blocheze reforma pensiilor. România, care a obţinut un ajutor de 20 de miliarde de euro, trebuie să reducă deficitul bugetar de la 4,4 la 3 la sută până în 2012".

Financial Times notează că „ministrul român de Interne a demisionat în urma protestelor la care au participat mii de poliţişti, într-un nou test privind capacitatea Guvernului de a aplica unele dintre cele mai brutale măsuri de austeritate din Europa".

"Guvernul român se confruntă cu o criză - ministrul de Interne a demisionat, opoziţia cere ca primul-ministru să i se alăture, iar şefii poliţiei participă la discuţii cu preşedintele", scrie Associated Press. "Haosul de luni dimineaţă este o nouă consecinţă a tăierilor de salarii şi măsurilor de austeritate pe care Guvernul le-a luat pentru reducerea deficitului, în contextul recesiunii puternice", adaugă AP, citat de Mediafax.

"Ministrul român de Interne, Vasile Blaga, a decis să demisioneze după ce presa a relatat că a refuzat cererea preşedintelui de sancţionare a organizatorilor marşului de protest al poliţiştilor", comentează Euronews.

"Vasile Blaga a demisionat luni, la trei zile după ce mii de poliţişti s-au adunat în faţa palatului prezidenţial pentru a protesta faţă de reducerea salariilor cu 25 la sută", relatează postul de televiziune CNN.

"Ministrul român de Interne a demisionat în contextul în care protestele faţă de reducerea salariilor bugetarilor testează voinţa premierului Emil Boc de continuare a măsurilor de austeritate pe fondul eforturilor de înlăturare a Cabinetului pe care îl conduce", remarcă agenţia Bloomberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel