Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Demisia lui Cîțu, probleme în coaliție? Laura Vicol (PSD), despre noul președinte PNL: Înclin să cred că ne vom îndrepta către o mai mare coerență în relația dintre partide

Laura Vicol, deputat al Partidului Social Democrat, a vorbit despre demisia lui Florin Cîțu din fruntea PNL.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Laura Vicol, deputat PSD, a vorbit despre demisia lui Florin Cîțu din fruntea PNL și despre rolul pe care Nicolae Ciucă îl are în menținerea coaliției de guvernare:

„În primul rând, demisia lui Florin Cîțu de la șefia PNL este o problemă internă a PNL. Nu are legătură cu guvernarea. Coaliția s-a creionat în jurul celor două partide, nu în jurul unui președinte de partid. Pe noi ne interesează colaborarea din coaliția de guvernare, independent de ce decizii iau în interiorul partidului cei din PNL, în privința funcțiilor de conducere.

Oricum, ca o părere personală, dacă domnul Ciucă va fi viitorul președinte al PNL, înclin să cred că ne vom îndrepta către o mai mare coerență în relația dintre partidele care compun guvernarea, iar acesta este singurul lucru care contează pentru români – o guvernare coerentă, care să ia măsuri bune și care să nu își piardă vremea cu scandaluri și teme minore.“, a spus, pentru DC News, Laura Vicol.

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea PNL: Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor. Nu s-a putut

Sâmbătă, Florin Cîțu și-a anunțat demisia de la conducerea PNL. 

„Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor. Nu s-a putut, nu a fost acolo. Aşa că doar am înregistrat-o la partid. Este clar că această coaliţie cu PSD pentru mine a fost greu de digerat. Tot ce am făcut în această funcţie a fost să iau decizii pentru binele României", a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă ar fi rămas în continuare preşedintele PNL, în cazul în care nu ar fi existat coaliţia cu PSD, acesta a mai spus: "Eu cred că da. Cu toți colegii am pornit la drum cu aceleaşi obiective. Se pare că eu a rămas fidel principiilor liberale".

Cât despre faptul că a rămas singur, Florin Cîțu a afirmat că "niciodată nu poţi să fii singur când eşti înconjurat de principii şi valori liberale. Eu aşa am intrat în politică şi aşa voi rămâne mereu. Oamenii vin şi pleacă. Principiile şi valorile liberale rămân întotdeuna lângă mine“, a zis Florin Cîțu.

Premierul Nicolae Ciucă va candida cu derogare la șefia PNL

Biroul Executiv al PNL a stabilit, marți, o derogare de la vechime astfel încât premierul Nicolae Ciucă să poată candida la funcţia de preşedinte al partidului, a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, conform Agerpres.

"Astăzi s-au adoptat câteva decizii în legătură cu modul de organizare a congresului extraordinar. Prima dintre ele este legată de convocarea colegiilor directoare judeţene, care vor analiza începând de mâine - termenul limită de depunere a moţiunilor - moţiunile şi vor vota susţinerea pentru acestea. Cea de-a doua decizie este legată de anumite atribuţii şi responsabilităţi care au fost delegate domnului secretar general, Lucian Bode, pe o perioadă de tranziţie până la definitivarea pe funcţie, iar cea de-a treia decizie este legată de o derogare de la statut referitoare la condiţiile de vechime în partid pentru candidatura la preşedinţia partidului a domnului Nicolae Ciucă. Există în partid o mare aşteptare în legătură cu această candidatură, există, din punctul nostru de vedere, toate condiţiile pentru susţinerea acestei candidaturi, pentru acordarea acestei derogări pentru că premierul este un lider puternic. Considerăm noi că poate asigura o legătură mult mai puternică între Guvern şi partid", a spus Ionuț Stroe, la sediul central al PNL (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel