DEMISIE BĂSESCU. Reacție din PE. Vicepreședinte S&D: Băsescu, o povară pentru PPE

În urma scandalului Mircea Băsescu - Bercea Mondial, președintele Traian Băsescu nu mai are nicio credibilitate în fața familiei europene a popularilor, care l-a susținut "necondiționat" în vara anului 2012, fiind chiar "jenant" pentru PPE să poarte "povara" numită Băsescu, a declarat, miercuri, pentru DC News, vicepreședintele grupului social-democraților din Parlamentul European, europarlamentarul român Victor Boștinaru.

Deocamdată, Declarația Parlamentului României privind demisia președintelui Băsescu nu a avut niciun ecou la Bruxelles. Asta pentru că, susține eurodeputatul Boștinaru, "Parlamentul e în perioada de constituire a structurilor de lucru și au fost primite informațiile doar la vârf, dar probabil că mâine ne putem aștepta la o digerare a informației de la București".

"Sunt convins că această reacție se va produce după alegerea președintelui PE de săptămâna viitoare, pentru un motiv simplu: aici, la Bruxelles, am discutat în aceste zile cu oameni de la PPE, de la ALDE, toți sunt șocați de aceste fapte", a arătat eurodeputatul.

Social-democratul susține că Traian Băsescu a rămas fără credite în fața partenerilor externi și crede că PPE ar trebui să ceară scuze românilor pentru că l-a susținut pe președinte în timpul suspendării din iulie 2012.

Demisia lui Băsescu: Presa internațională, despre Declarația Parlamentului

"A vorbi de credit în cazul d-lui Traian Băsescu în momentul de față este un nonsens. Un președinte care este confruntat cu acest scandal, la care se adaugă Declarația de astăzi a Parlamentului României, este un președinte care are credit și credibilitate zero și devine chiar un obstacol în promovarea sau apărarea intereselor țării sale.

Eu cred că este jenant pentru PPE să poarte în spate povara lui Traian Băsescu, dar nu cred nicio clipă că PPE are curajul să recunoască enorma greșeală pe care a făcut-o când l-a susținut necondiționat, orbește în 2012, împotriva evidențelor a 7,4 milioane de voturi pentru suspendare. Ar trebui, pe cale de consecință, să-și ceară scuze (PPE - n.r) poporului român pentru acest fapt, că protejatul lor se dovedește a fi un personaj în jurul căruia corupția și fărădelegea sunt chiar în antecameră, în familie și asta e greu de acceptat pentru orice grup politic, inclusiv pentru PPE", spune Victor Boștinaru, ales miercuri vicepreședinte al Grupului S&D.

Boștinaru a lansat un atac la adresa eurodeputatei PDL Monica Macovei, pe care a acuzat-o de "duplicitate" și "lașitate".

"Ea, care denunța corupție mai ales atunci când nu exista, dar când putea asocia alegațiile ei cu adversarii politici, devine nu doar tăcută, devine producătoare de scuze pentru faptele care s-au întâmplat în familia Traian Băsescu", a afirmat Victor Boștinaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel