Demers inedit în S.U.A: Presa și vedetele cer schimbarea politicii armelor

Masacrul din Connecticut, soldat cu 30 de morți, a readus pe primele pagini ale ziarelor americane problema politicii armelor. În zilele imediat următoare atacului, principalele cotidiene mișunau de editorialiști care descuseau legea armelor din S.U.A. La mai mult de o săptămână de la tragedia din nord-estul Statelor Unite, a fost creată o petiție de către americanii care vor ca atacurile armate din instituțiile de învățământ, și nu numai, să se oprească. 

[caption id="attachment_264657" align="alignleft" width="640"] Foto: washigtonpost.org[/caption]

"I demand a plan". "Eu cer un plan", așa se numește campania la care iau parte rude ale persoanelor decedate în atacuri armate, precum cele din Connecticut, Minessota, Colombine, Virginia sau Oakland. De asemenea, 750 de primari americani sunt solidari cauzei. "Îngrozitorul atac armat din Newtown, Connecticut, este ultimul exemplu devastator al prețului plătit din cauza violenței armate. E momentul ca liderii noștri să ia atitudine. În fiecare zi, 34 de oameni sunt uciși de arme în țara asta. Proiectul video "Eu cer un plan" înregistrează poveștile oamenilor a căror vieți au fost schimbate de aceste tragedii", se arată într-un mesaj postat pe site-ul inițiativei. 

Presa din america susține și ea această mișcare, versiunea on-line a cotidianului Washington Post având în prezent un layout special, ce cuprinde mesaje ale proiectului "Eu cer un plan" și cuvinte ale oamenilor care și-au pierdut persoane dragi în urma atacurilor armate.

[caption id="attachment_264658" align="alignleft" width="640"] Foto: captură demandaplan.org[/caption]

Vedetele s-au arătat și ele solidare, multe dintre celebritățile din S.U.A înregistrând un clip special, prin care cer ca politica armelor din america să fie schimbată și crimele să înceteze.

Beyonce, Jennifer Aniston, Jamie Foxx le cer liderilor americani American să stopeze violența armată. Printre artiștii care apar în clipul lung de un minut și jumătate se numără Gwyneth Paltrow, Jessica Alba, Reese Witherspoon, Jeremy Renner, Jon Hamm, Chris Rock, Sarah Silverman, Will Ferrell și Julianne Moore.

Videoclipul poate fi urmărit AICI.

Preşedintele Barack Obama, extrem de emoţionat, a făcut apel, în vinerea atacului, să se adopte "acţiuni semnificative" pentru a se împiedica pe viitor incidente armate precum cel soldat cu moartea a 30 de persoane, dintre care 20 de copii, într-o şcoală din Connecticut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel