Delta Dunării vizitată de 43 de copii din sistemul de protecție al DGASPC Sector 4

Localitatea Uzlina din județul Tulcea s-a transformat, pentru patru zile, într-un loc de basm pentru 43 de copii aflați în sistemul de protecție din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4. Prichindeii au trăit în micul sat pescăresc din inima Deltei Dunării momente de neuitat.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, în parteneriat cu Asociația Fight for Life Charity, a reușit să aducă un dram de fericire în inimile a 43 de copii. În perioadele 21-24 iunie 2018 și, respectiv, 18-22 iulie 2018, micuții aflați cu măsură de protecție în cadrul D.G.A.S.P.C. Sector 4 au ajuns pentru prima dată în inima Deltei Dunării.

Tabăra s-a întins pe o perioadă de patru zile și s-a desfășurat în localitatea Uzlina, loc unde copiii au trăit clipe pe care nu le vor uita niciodată. S-au jucat, au înotat în piscină, au pescuit, au desenat, au dansat și au participat la diferite competiții, într-un peisaj mirific. Nu a lipsit nici focul de tabără, presarat cu poveștile Unchiului Vanea, un bătrân lup de mare, și nici excursiile în Biosfera Deltei Dunării, unde au învățat foarte multe lucruri noi despre fauna și vegetația deltei.

Pentru interesul arătat de copii față de natură, de ecosistemul unic al deltei, în ultima seară de tabără, micuții au primit diplome de "Exploratori ai Biosferei Deltei Dunării". După cele patru zile petrecute în tabăra din localitatea Uzlina, aceștia s-au întors la București cu amintiri frumoase și plini de energie pentru următorul an școlar.

„Au fost patru zile unice pentru acești copii, care nu văzuseră niciodată Delta Dunării. Organizarea acestei tabere a fost posibilă ca urmare a parteneriatului dintre noi și Asociatia Fight for Life Charity. Aceștia ne sunt alături din anul 2014 și au adus o contribuție deosebit de importantă în ceea ce privește asigurarea unor oportunități multiple de petrecere a timpului liber, de recreere și socializare, care contribuie la dezvoltarea fizică, cognitivă, socială și emoțională a copiilor instituționalizați.", a declarat Mihaela Ungureanu, Director General al D.G.A.S.P.C. Sector 4.

Totodată, Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, s-a arătat extrem de mulțumit de această inițiativă: „Țin să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în această acțiune, în care cei 43 de copii au ajuns pentru prima dată într-o tabără în Delta Dunării. Consider că avem o echipă implicată și profesionistă la D.G.A.S.P.C. Sector 4.".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel