EXCLUSIV  Delia Nica explică unde greșesc părinții în educația copiilor

Delia Nica, consilier de dezvoltare personală, a explicat în emisiunea "Jungla urbană", de la DC News, ce atitudine trebuie să aibă părinții față de copii atunci când aceștia se confruntă cu probleme. 

Statisticile arată că IQ-ul copiilor este într-o continuă creștere de la o generație la alta, însă, în același timp, inteligența emoțională scade. Consilierul de dezvoltare personală Delia Nica a explicat, pentru DC News, unde greșesc părinții în modul în care au grijă de copii. "Copiii sunt mai puțin pregătiți să facă față confruntărilor de zi cu zi, iar parinții sunt pregătiți să le preia orice șoc ar putea avea și atunci ei nu mai pot trăi prin experiențele personale. Și oricâte cărți am citi și oricâte ne-ar spune prietenii, vecinii, noi învățăm din experiențele personale. Butoanele ne aparțin nouă. Fiecare reacționează după butoane diferite", a explicat Delia Nica.

De la ce vârstă se poate apela la un consilier 

Delia Nica a spus că de principiu trebuie să ai minimum 18 ani pentru a putea apela la consiliere de dezvoltare personală, însă îndrumați de părinți și cei sub această vârstă pot căuta ajutor la un astfel de specialist. "În general, clienții vin atunci când au împlinit deja 18 ani. Dacă un copil are nevoie de îndrumare și vine cu părinții, atunci acest lucru interferează și copilul nu mai are încredere în partenerul de discuție și i se pare că părintele intervine și în acest aspect pe care el și-ar dori să îl rezolve și nu știe cum", a adăugat Delia Nica. 

Urmărește aici explicațiile consilierului Delia Nica:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel