Delegație a Congresului SUA, vizită în România. Cine o conduce

Ministrul afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, primește duminică la sediul MAE o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii, arată un comunicat al ministerului, remis DC News.

Delegația de legislatori americani este condusă de republicanul Mike Rogers, președintele Subcomitetului pentru Forțe Strategice (Comitetul pentru Forțe Armate din Camera Reprezentanților).

Este prima vizită a unei delegații de legislatori americani în România după alegerile de la mijlocul mandatului (midterm), organizate în SUA la 4 noiembrie, și în urma cărora republicanii controlează ambele Camere ale Congresului american.

Totodată, Congresul american trimite pentru prima oară reprezentanți la București după alegerile prezidențiale câștigate de Klaus Iohannis.

Noul șef al Pentagonului are un elev la vârful MAE - INTERVIU EXCLUSIV

Mike Rogers, congressman de Alabama, se descrie pe site-ul oficial drept "un conservator, un creștin, tatăl a trei copii și căsătorit cu soția sa, Beth, de peste 30 de ani". Rogers a fost ales prima dată în Congresul SUA în 2002.

În ultimul comunicat al lui Roger postat pe site-ul Comitetului pentru Forțe Armate, el contestă afirmațiile senatoarei Dianne Feinstein, președinta Comisiei de Informații din Senat, care cere reducerea armelor nucleare americane. Rogers argumentează că solicitarea senatoarei nu corespunde realității și citează o afirmație a actualului secretar pentru Apărare, Ashton Carter, potrivit căreia armele nucleare nu sunt atât de scumpe pe cât s-ar crede, nereprezentând o povară pentru bugetul național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel