Degustare online cu peste 1000 de urmăritori. Cum a decurs evenimentul

Vinul moldovenesc este sărbătorit anul acesta în mai multe ţări simultan. Peste o mie de oameni au urmărit o degustare online, în cadrul căreia jurnalişti şi experţi internaţionali au gustat licorile moldoveneşti şi le-au apreciat pe măsură.

Vinul moldovenesc este sărbătorit anul acesta în mai multe ţări simultan. Peste o mie de oameni au urmărit o degustare online, în cadrul căreia jurnalişti şi experţi internaţionali au gustat licorile moldoveneşti şi le-au apreciat pe măsură.

"Vreau să ridic paharul pentru Ziua Naţională a Vinului. Noroc! Noroc!"

Patru soiuri de vinuri emblematice au ajuns la experţi şi jurnalişti din Marea Britanie, Olanda, Canada, Statele Unite, Asia, Danemarca şi Belgia pentru a fi degustate.

JAMIE GOODE, cronicar de vinuri la ziarul "The Sunday Express":"Cred că e timpul să analizăm vinurile. Vă îndemn să-l analizăm pe primul. Sticla va apărea pe ecran în scurt timp. Mihai, ne-ai putea spune ceva despre acest vin?"

MIHAI DRUŢĂ, preşedintele Asociaţiei Somelierilor din Moldova:"Este un Cabernet Sauvignon combinat cu Fetească Neagră, două soiuri de struguri roşii. Să-mi torn şi eu în pahar."

CHUNG TAO HSIEH, jurnalist din China care scrie despre gastronomie şi vin:"Sunt impresionat de calitatea acestui vin. Eu nu ştiam nimic despre vinurile moldoveneşti, nu am mai vizitat această ţară. Pentru noi, cei din Asia, cred că ar fi foarte interesant să bem acest tip de vin cu mâncare asiatică."



Experţii au gustat şi dintr-un vin din Cabernet Sauvignon, Saperavi şi Rară Neagră.

MICHELLE WILLIAMS, jurnalist din Statele Unite:"Acest vin poate fi pus la un nivel cu un vin californian. Este foarte modern, elegant, strălucitor şi are un gust echilibrat, foarte bun, din punctul meu de vedere."

Evenimentul a fost organizat în premieră şi a avut loc doar online, în condiţiile pandemie de coronavirus.

ROBERT JOSEPH, consultant britanic în domeniul vinului:"Cred că Moldova are un potenţial enorm de a crea vinuri unice, complexe, aşa cum nimeni nu ştie să mai facă. Asta şi pentru că au noroc de cea mai bună climă pentru culturile de viţă de vie."

Anul trecut, Ziua Vinului a fost marcată cu mult fast. Zeci de vinificatori zi-au prezentat produsele în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Totalurile făcute atunci au arătat că în centrul Capitalei au venit peste 70 de mii de oaspeţi, printre care şi mulţi străini. În acest an, sărbătorim de acasă, pentru că trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, potrivit Publika.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel